Feb 8, 2017; Saint Paul, MN, USA; Chicago Blackhawks celebrate the goal by forward Ryan Hartman (38) during the first period against the Minnesota Wild at Xcel Energy Center. Mandatory Credit: Marilyn Indahl-USA TODAY Sports *** Please Use Credit from Credit Field *** IBL …
Nyheter

Åtta raka förluster – inatt vann de äntligen över sitt ”boogie team”

När Jonathan Toews gjorde mål i powerplay med 1:51 kvar av förlängningen satte han stopp för en åtta matcher lång förlustsvit för Chicago mot Minnesota under ordinarie säsong.
— En enorm seger, sa Chicagos coach Joel Quenneville efter matchen.

Det var över två år sedan Chicago senast kunde besegra Minnesota under ordinarie säsong. Den 11 januari 2015 var senaste gången och då vann man med 4-1. Det började bra för bortalaget Chicago i nattens match. I den första perioden kunde Ryan Hartman ge sitt lag ledningen och när Nick Schmaltz dryga minuten in i den andra kunde öka på till 0-2 såg det bra ut för Illinoisgänget.
Men Minnesota svarade direkt. Jared Spurgeon reducerade 37 sekunder efter Chicagos mål och minuter senare låg Zach Parises kvittering i nätmaskorna bakom Chicagos målvakt Corey Crawford.

Bortalaget lät sig dock inte drabbas av panik. Richard Panik (assisterad av Niklas Hjalmarsson) gav på nytt sitt lag ledningen innan det var slut på den andra perioden och det såg länge ut som den skulle hålla i sig. Men med tre minuter kvar av matchen kunde Erik Haula kvittera för Minnesota och ta matchen till förlängning där alltså Jonathan Toews kunde ge sitt Chicago segern.
— En enorm seger, utbrast Chicagos coach Joel Quenneville i en intervju med nhl.com efter matchen.
— Vi var tvungna att vinna för att hålla oss inom räckhåll. Vi gjorde en hel del bra saker. Tufft att ge upp en poäng i slutet, men två poäng var viktiga, fortsatte han.

Jonathan Toews hade, förutom sitt övertidsmål, även två assist i matchen.
— Det fanns en extra mening med den här matchen, sa han efteråt och menade på att det långa matchuppehållet sen i lördags gjorde att det kan vara svårt att hitta tillbaka till spelet.
— Vi fick lite energi och försökte mala ner dem. Men uppenbarligen är de ett lag som jobbar hårt. Trevligt för oss att hitta ett sätt att få ett powerplaymål i slutet.

Detta var Chicagos tredje raka seger och nu är de fem poäng bakom Minnesota i jakten på ledningen i central division.