170216 Djurgårdens Markus Ljungh deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Djurgården den 16 februari 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 …

Drömstart för Djurgården – men återigen förlust

Djurgården fick en drömstart i bortamatchen mot Frölunda då poängkungen Matt Anderson satte 0-1 efter bara 20 sekunder. Men Frölunda kvitterade och kunde sedan vinna på övertid. Djurgården har nu förlorat sju raka matcher.
– Jag är inte nöjd, säger Djurgårdens tränare Robert Olsson till C More efter matchen.

Det var två lag som var piskade att vinna storstadsmötet i Scandinavium under torsdagskvällen. Frölunda hade förlorat tre av sina senaste fyra hemmamatcher och Djurgården kom till matchen med sex raka förluster i bagaget. Inför matchen handlade mycket om Djurgårdens nyförvärv Nicklas Bergfors som hoppades få en nystart efter flytten från Linköping.

Och det var Bergfors tillsammans med sina nya kedjekamrater i Djurgårdens förstakedja som satte press direkt. Redan efter 20 sekunder kunde Matt Anderson sätta 0-1 bakom Johan Gustafsson i mål. Halvvägs in i den första perioden drog Djurgården på sig en utvisning och Frölunda kunde kvittera via Casey Wellman. Det målet betydde att Djurgården hade släppt in sex mål på sina senaste nio boxplay.

Efter en första period som slutade 1-1 följde två relativt händelsefattiga perioder. Djurgården pressade bra över hela banan men inga riktigt farliga målchanser skapades. I stället gick matchen till förlängning.

Djurgården hade inför mötet i Scandinavium spelat 13 matcher som slutat oavgjort men bara fått med extrapoängen vid tre tillfällen. Det dröjde inte mer än en minut innan Frölundas Mattias Nörstebö kunde plocka upp sin egen retur och sätta segermålet för hemmalaget.
– Jag är inte nöjd, vi är bra idag och vi ska hitta sätt att vinna den här matchen, säger Djurgårdens tränare Robert Olsson efter förlusten.

Djurgården har nu förlorat sju raka matcher, varav de tre senaste har kommit i förlängning. Den extrapoäng de däremot fick med sig gör att laget nu ligger på samma poäng som Karlskrona på slutspelsplats men med sämre målskillnad.