161221 Modos mŒlvakt Erik Hanses och Oscar Hedman jublar efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Modo den 21 december 2016 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BildbyrŒn / 135756 …
Västerviks IK

Modo vinnare igen efter tränarsparkningen

Det kunde lätt beskrivas lite som ett ångestmöte, mötet i Örnsköldsvik mellan Modo och Vita Hästen.
När allt kom kring blev det nog ett resultat som båda var ganska nöjda med. Modo vann med 2-1 efter förlängning och tog två blytunga poäng för att rycka ifrån Björklöven under slutspelsstrecket där man nu har sex poäng ner till strecket.
Segern var den första efter fyra raka förluster – varav de tre senaste kommit mot ligans tre sämst placerade lag och med det dragit in Modo ordentligt i bottenstriden.

Hästen å sin sida klev med sin poäng upp på den viktiga åttondeplatsen som leder till Slutspelsserien.

Jordan Smotherman sköt matchens första mål när han gav Modo ledningen i början av andra perioden. Erik Olsson kvitterade halvvägs in på tredje perioden och ordnade delad poäng för lagen efter 60 minuter. Sedan blev det veteranen Per-Åge Skrøder som avgjorde i förlängningen.

Modo kan nu i första hand kanske jaga just Vita Hästen i en kamp om den där åttondeplatsen istället för att försöka undvika nedflyttning. Tre poäng skiljer Hästen och Modo åt och mellan de två lagen ligger Almtuna och Oskarshamn som också vill knipa den där platsen.

***

I den absoluta botten tog Södertälje tre poäng när man slog Timrå med 3-1 efter segermål av Fredric Weigel.
Södertälje spelar mest om att inte bli definitivt klara för kvalserien just nu. Med 15 poäng kvar att spela om har man tolv poäng upp till Västerås närmast ovanför strecket.

***

I mötet mellan trean Pantern och fyran Västervik vann Pantern med 2-1 efter förlängning där Axel Wemmenborn avgjorde med sitt tionde mål för säsongen. Pantern-segern innebär att det är Pantern som i första hand får ses som hotet mot Karlskogas andraplats i tabellen.
Man tappade ändå en poäng till Karlskoga, som slog Björklöven borta med 7-2 och har ett försprång på fyra poäng med fem matcher kvar. Man har dessutom en målskillnad som i praktiken innebär en extrapoäng.

Karlskoga visade prov på fin bredd i laget i matchen och hade sex olika målskyttar på sina sju mål. Henrik Rommel var den enda tvåmålsskytten.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL