Bud Holloway jublar med Jocke Lindström.
Skellefteå AIK

Storstjärnorna tog Skellefteå till ny bortaseger: ”Skickliga spelare”

Joakim Lindström stormar mot poängligasegern, och Bud Holloway har gjort succé sedan han återvände till SHL. I kväll var det stjärnduon som ledde Skellefteå till seger mot Leksand.
– Vi läser av varandra bra, säger Holloway om spelet med radarpartnern Lindström.

Räkna inte bort Skellefteå från guldstriden. Så länge de har några av seriens största stjärnor kommer västerbottningarna kunna vara ett lag att räkna med. I kväll levererade Bud Holloway och Joakim Lindström – som vanligt – när man besegrade Leksand med 3-1.

I en annars jämn match var det superduon som var skillnaden mellan lagen. Joakim Lindström pricksköt 1-0 i den första perioden, och Bud Holloway satte 2-1 i powerplay innan perioden tagit slut. Holloway valde i intervjun med C More att hylla Lindström och kedjans tredjelänk, Pär Lindholm.
– Jag spelar med två grymma spelare som ser isen väldigt bra. Vi läser av varandra och pratar alltid när vi sitter på bänken.
– Det är skickliga spelare som alltid jobbar hårt. De tävlar verkligen.

Leksands enda mål i matchen gjordes av den hemvändande storstjärnan Mattias Ritola, som därmed sköt sitt första mål sedan återkomsten. Han fick vänta till den nionde matchen.
– Det tog alldeles för lång tid, men det var skönt att få det gjort, säger den tidigare Skellefteåspelaren.

Leksand skapade ett gäng kvitteringschanser i den andra perioden, men i den tredje hade bortalaget hyfsad kontroll på saker och ting. Den enda gången det hettade till runt målvakten Gustaf Lindwall var när debutanten Mark Katic åkte på ett matchstraff för en huvudtackling.

Men det blev ingen kvittering. I stället avgjorde Skellefteå matchen, när Adam Pettersson tryckte in en retur från nära håll. Segern var Skellefteås fjärde raka på bortamark. Leksand har nu förlorat tolv av de 13 senaste matcherna, och är jumbo i SHL. Skellefteå återfinns på fjärde plats.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL