Sök
Rögles David Åslin …
SHL

Rögles bakslag – stängs av fyra matcher

I gårdagens match mellan Brynäs och Rögle fick Röglespelare David Åslin matchstraff efter en tackling bakifrån på hemmalagets Lukas Kilström. Utvisningen blev matchavgörande och Brynäs gjorde två mål i efterföljande powerplay. I och med de bröt de Rögles fem matcher långa segersvit.

Nu har disciplinnämndens dom mot Åslin kommit. Fyra matchers avstängning plus 8000 kronor i böter. Disciplinnämnden förklarar beslutet med att tacklingen innebär en stor skaderisk. Avstängningen betyder att Åslin missar derbymatchen mot borta mot Malmö i morgon.

Med sex matcher kvar att spela har Rögle åtta poäng upp till Örebro som ligger ovanför playoff-strecket, ett avstånd som kan verkar svårt att hämta in. Men om Örebro fortsätter att förlora och Rögle behåller den fina form de haft de på sistone kan mötet mellan de båda lagen i grundseriens nästsista omgång bli riktigt spännande.

Den här artikeln handlar om: