Sök
Martin Johansson uppges klar för FBK
SHL

Forwardsstjärnan uppges klar för Färjestad: ”En intressant spelare för oss med sin koppling till Karlstad”

Än är inte grundserien över, men redan nu uppges Färjestad rusta inför nästa säsong. Enligt obekräftade uppgifter till tidningen NWT har FBK gjort klart med Örebros forwardsstjärna Martin Johansson.
– Alla som finns där ute och som är duktiga är intressanta för oss men Martin Johansson är inte klar för Färjestad, säger FBK:s sportchef Håkan Loob till tidningen.

Martin Johansson har fått mycket av sin hockeyutbildning i Färjestad och spelade både J18 och gjorde sin SHL-debut för klubben. Hans bror, Washington Capitals stjärna Marcus Johansson, har hus i Karlstad och bor i Värmland under somrarna.
– Det var en god nyhet för mig som inget vet. Det är klart att Martin är en intressant spelare för oss med sin koppling till Karlstad och det retar mig att han alltid gör mål på oss, säger Färjestads VD Stefan Larsson.

Martin Johanssons kontrakt med Örebro går ut till sommaren och nu uppges alltså den välmeriterade forwarden sträva efter att flytta “hem” till FBK. Johansson var som 21-åring med och vann SM-guld med Färjestad 2009 och flyttade till Brynäs 2011. Året därpå var han en bidragande faktor till att gästrikarna vann SM-guld och han satte det avgörande målet mot just FBK i den andra semifinalen.

Den här artikeln handlar om: