Sök
Martin Johansson.
SHL

Placerad i konkurrenten – då sköt han Örebro till viktig seger: ”Ville ta lite initiativ”

Piskade att vinna för att hålla Leksand på behörigt avstånd i botten. Då klev en utskälld spelare fram och blev hjälte för Örebro. Martin Johansson, som tidigare i veckan placerades i Färjestad, sköt segermålet.
– Jag hade inte varit speciellt delaktig i matchen så jag ville ta lite initiativ, säger han till C More om 2–1-målet som avgjorde hemmamötet med Malmö.

Det var i måndags som NWT:s nyhet om att Örebros Martin Johansson är på väg tillbaka till Färjestad slog ned. 29-åringen är inne på sin fjärde säsong i Närke-klubben, men har haft svårt att leva upp till de två senaste säsongernas fina spel.

Men på onsdagen valde han ett bra tillfälle att kliva fram. Det var nämligen han som sköt det avgörande 2–1-målet i tredje perioden när det blev seger med samma siffror i mötet med Malmö hemma i Behrn Arena.
– Jag hade inte varit speciellt delaktig i matchen så jag ville ta lite initiativ och det gick ju bra, säger han om målet till C More.

Johansson tog fart och skrinnande ifrån Malmös backar innan han tryckte in pucken bakom Oscar Alsenfelt.
– Det gick hela vägen. Vi hade inte kommit fram till så mycket i matchen, så det var skönt att den gick in, säger Johansson.

Annars var det Malmö som tog ledningen. I spel fem mot tre gav Rhett Rakhshani de skånska gästerna kommandot framspelad av Andreas Thuresson. Innan andra perioden var över hann Greg Squires kvittera för Örebro. Detta med blott 20 sekunder kvar av perioden.

Malmös tränare Peter Andersson, ursprungligen från Örebro och med ett förflutet som tränare i klubben, suckade tungt åt insatsen.
– Totalt sett en av våra sämsta matcher den här säsongen, säger han.

Örebrosegern var ett slag i ansiktet på Leksands förhoppningar om att undvika negativt kval. Med fyra omgångar kvar att spela har Örebro nio poängs försprång.

Den här artikeln handlar om: