170307 Malmš Redhawks Erik Forssell och FŠrjestads Magnus Nygren och mŒlvakt Stefan Steen under ishockeymatchen i SHL mellan Malmš Redhawks och FŠrjestad den 7 mars 2017 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166 …

Missade rekordet med ett tre minuters marginal

Stefan Stéen behövde hålla nollan i knappa 25 minuter i Färjestads bortamatch mot Malmö på tisdagskvällen för att bli ny rekordinnehavare i antal minuters nolla i svit i SHL. Det lyckades han inte med. När krutröken lagt sig var han tre minuter och 28 sekunder ifrån.

Stefan Stéen hade chansen att bli SHL:s nya rekordnolla. Efter att han nollat Skellefteå, Luleå och HV71 i de tre senaste matcherna behövde han hålla nollan i strax under 25 minuter i Färjestads bortamatch mot Malmö på tisdagskvällen för att passera Alexander Salák och ta sig upp på första platsen i antal minuters nolla i ett svep.

Stéen fick en del att jobba med i första perioden där han behövde stoppa elva puckar för att hålla nollan intakt. Färjestad ledde med 1-0 efter perioden där Milan Gulaš gjorde målet och Alexander Johansson inte var speciellt nöjd med hur man genomförde perioden.
– Vi gör en lite för tam period. Det är rätt många aspekter i spelet som måste bli bättre om vi ska vinna, säger han till C More.

Men i andra perioden tog det bara 1.21 innan Ilari Filppula spräckte den där nollan efter en tilltrasslad situation framför mål och kvitterade till 1-1.
Därmed var Stéen 3.28 från att slå Saláks rekord, men lyckades ändå precis passera Thomas Östlund och ta sig upp på andra plats.

Stéen stoppade över 90 skott under sin svit.

Färjestad vann ändå matchen till slut med 5-2 och är därmed fortfarande kvar i jakten om en plats direkt till kvartsfinal. Man är två poäng bakom Skellefteå, som möter Djurgården hemma i sista omgången medan Färjestad spelar borta mot HV71.