Sök
Erik Brännström och Lias Andersson.
SHL

HV-talangerna lyfter på ny draftranking: ”Spelade varje byte som det vore hans sista”

HV71 går bra i SHL och har fortfarande chansen att bli tvåa i tabellen inför kvällens avslutande grundseriemöte med Färjestad. Två spelare som har imponerat för laget de sista månaderna är juniorerna Lias Andersson och Erik Brännström. Nu lyfter de också på Sportsnets nya draftranking.

Lias Andersson hade en bra JVM-turnering och har blivit mer och mer bekväm i SHL ju längre säsongen har lidit. Senaste tiden har 18-åringen från Kungälv hittat fin kemi som center i en kedja mellan Mattias Tedenby och Filip Sandberg och petat in en del poäng för HV71.

Anderssons framfart i SHL märks på Sportsnets färska draftranking. Där har han nämligen klivit två steg uppåt och befinner sig numera på tolfte plats på den lista som innehåller 31 spelare.
– Hade en dipp i produktionen efter JVM, men har varit het på sistone och svarat för en hel del poäng i SHL, skriver Jeff Marek som har sammanställt rankingen.

Lias Andersson är inte den enda HV71-spelaren som lyfter på rankingen. Även hans lagkamrat Erik Brännström, 17, tar ett par kliv uppåt. Efter att ha varit placerad som 20:e spelare förra månaden är han nu uppe på 17:e plats.
– NHL-klubbar som föredrar ett smart puckinnehavsspel kommer att älska Brännström. Han är liten sett till traditionella mått, men är riktigt bra på att transportera pucken. Under femnationsturneringen (i Sundsvall förra månaden) spelade han varje byte som om det var hans sista och försökte få saker att hända varje gång han var på isen. Scouterna märkte det, skriver Marek om backlöftet.

Högst rankad av svenskarna på rankingen är fortfarande Rögles back Timothy Liljegren, som har fallit ned på tredje plats efter att han passerats av schweizaren Nico Hischier. Marek skriver dock att ”alla farhågor om att hans spel skulle vara på väg utför försvann under femnationsturneringen”.
– De flesta lagen anser att han är den bästa backen i hela draften.

Elias Pettersson, Timrå, kliver upp på 27:e plats efter att ha fallit ned till 30:e plats efter sin JVM-insats.
– När han spelar är Sverige har han var fantastisk, men internationellt har det varit en annan historia då han har haft det tungt, senast under JVM. Laget som draftar honom måste ha tålamod, men han har alla verktyg för att deras tålamod ska betala sig, skriver Jeff Marek.

Hela listan, som toppas av centern Nolan Patrick från Brandon Wheat Kings, finner ni här:
http://www.sportsnet.ca/hockey/juniors/sportsnets-2017-nhl-draft-prospect-rankings-march/

Den här artikeln handlar om: