Sök
Frederik Andersen
Toronto

Torontos mardröm i slutspelsjakten: Förlust mot Buffalo och målvakten skadad

Toronto Maple Leafs var nattens stora förlorare i NHL. Boston besegrade New York Islanders och knappade in två poäng på dem i jakten på den tredje direktplatsen i Atlantic Division – och man fick målvaktsstjärnan Frederik Andersen skadad i sin förlustmatch mot Buffalo Sabres.

Den danske jätten lämnade kassen i den första periodpausen och kom sen aldrig tillbaka under matchen.
– Lagläkaren sa att han skulle lämna matchen, så han lämnade matchen. När vår doktor har kollat till honom i morgon kommer jag ha bättre koll på vad som händer och då kan jag berätta det, sade Mike Babcock enligt nhl.com.

Buffalo ledde med 2-1 när Andersen lämnade, och den tunga kvällen fortsatte för Toronto. Jack Eichel slog till två gånger om i den andra perioden och spelade dessutom fram Dmitirj Kulikov till ett mål. Buffalo vann till slut med 5-2 och bröt Torontos tre matcher långa segersvit.

Auston Matthews sköt mål nummer 34 för säsongen och tangerade därmed Wendel Clarks rookierekord för Toronto. William Nylander hade förstås en assist på målet och förlängde sin poängsvit till elva (!) matcher.

Bröt förlustsviten och blev nattens vinnare: ”Alla visste att det var säsongens match”

Den här artikeln handlar om: