Sök
Magnus Nygren.
SHL

FBK-kaptenen fångades på film – ber nu om ursäkt för rasistiskt utspel ”Fruktansvärt beklagligt”

Magnus Nygren, lagkapten för Färjestad, anklagas för att ha uttryckts sig rasistiskt i samband med ett bråk på stan efter uttåget ur SM-slutspelet i lördags. Nu har Magnus själv kommenterat anklagelserna.
— Det var en dispyt och jag klarar inte att välja ord. Jag slänger ut något fruktansvärt beklagligt, säger han i ett uttalande på FBKs hemsida.

Natten till söndag började det spridas rykten på sociala medier om att Färjestads lagkapten Magnus Nygren hade hamnat i en dispyt med några fans efter en kväll ute på stan och under söndagen rapporterade Värmlands Folkblad att en idrottsprofil från Karlstad hade hamnat i blåsväder. Enligt VF ska idrottsprofilen ha uttryckts sig rasistiskt mot en av personerna vilket ledde till att bråk ska ha uppstått. VF hänvisar till en film där man tydligt ska höra vad som sägs men att det inte går att se tydligt om något slag utdelats.
— Jag är inte en bråkig person, jag slåss aldrig, men jag tycker det är så dåligt gjort att säga så till mig. Han ska vara en förebild och jag tycker inte det här ska gå under radarn, säger personen som blev utsatt för det rasistiska påhoppet till VF.

Nu har Färjestad gått ut med ett officiellt uttalande genom en video på klubbens hemsida där Magnus Nygren och klubbens VD Stefan Larsson medverkar.
— Vi har en liten avslutning med laget på en restaurang i stan och det blir lite konfrontationer med folk som tycker och tänker, vilket är förståeligt, säger Nygren och fortsätter:
— Kvällen avslutades på ett väldigt tråkigt sätt. Det var en sista dispyt och jag klarar inte att välja ord. Jag slänger ut något fruktansvärt beklagligt. Alla kan förstå att jag är djupt ångerfull. Jag vill passa på att be alla om ursäkt som har tagit illa vid sig.

Nygren säger att han gärna vill komma i kontakt med personen som mottog påhoppen.
— Jag har försökt ta reda på vilka som var med och bett om att få kontakt med personen. Jag vill se honom i ögonen och be honom om ursäkt.

VD:n Stefan Larsson säger att det här är inget som är förenligt med vad klubben står för och att det kommer att bli konsekvenser men att detta sköts internt.
— Färjestad BK står inte bakom det här. Vi tar kraftfullt avstånd från den här typen av tillfällen. Att det får konsekvenser, det tar vi internt i föreningen, säger han.

 

Den här artikeln handlar om: