Växjö Lakers HC

Veckans lag #22

Ett lag är klart för semifinal, men tre serier lever alltjämt. Hockeysverige.se ser tillbaka på ännu en glödhet slutspelsvecka.

Marcus Högberg, Linköping
Serien mellan Brynäs och Linköping är också en kamp mellan två glödheta målvakter. Marcus Högberg spelar sitt livs hockey och har gjort några nya imponerande matcher i veckan. Blir han LHC:s räddning?

Simon Bertilsson, Brynäs
Avgjorde match två i måndags. Avgjorde match fyra i fredags. Däremellan har Simon Bertilsson varit fullständigt fenomenal, rätt igenom. Enormt defensiv, och numera också en gigant i defensiven.

Eddie Larsson, Linköping
Linköpings version av Simon Bertilsson. Matchas ständigt mot Brynäs toppkedja och gör det ruskigt bra. Larsson har vunnit SM-guld med Växjö, och blir ett viktigt vapen för LHC om de ska kunna gå långt.

Simon Önerud, HV71 (3)
Får ta ett enormt ansvar nu i David Ullströms frånvaro. Bidrar alltid med något, även om han inte gör mål. En dröm för alla tränare att ha i laget. Blir HV:s viktigaste utespelare om guldtorkan ska brytas.

Axel Holmström, Skellefteå (2)
Axel Holmström är 2017 års motsvarighet till 2015 års…Axel Holmström. Slutspelskungen är tillbaka, efter en hemsk säsong med skador och nästa obefintlig utdelning. På väg att ta Skellefteå till semifinal.

Emil Pettersson, Växjö (2)
Bara fortsätter briljera i Växjötröjan. Utan honom hade Malmö förmodligen redan stängt serien – så viktig är han. Om Växjö går långt i det här slutspelet är han en väldigt trolig MVP-kandidat.

Veckans..mål Rasmus Dahlin fick en hel hockeyvärld att dregla när han snurrade upp Skellefteåförsvaret på läktaren innan han sköt matchens första mål i lördags. Den grabben har en ljus framtid.

…rekord Det tog nästan 96 minuter innan Simon Bertilsson sköt matchens första och sista mål i fredagens match i Gavlerinken. Tidernas längsta 0-0-match i svensk hockey var därmed ett faktum.

…vändning I Växjö hade total kontroll i 40 minuter. Man hade 3-0 i bortamötet med Malmö och såg ut att kvittera matchserien till 2-2. Då stod Malmö för en av de häftigaste upphämtningarna under säsongen, när man gick till 3-3 på bara några minuter. I förlängningen avgjorde Andreas Thuresson.

…vändning II Underläge 2-0 i slutet av den andra perioden, i en match som var tvungen att vinnas. Då stod Linköping för en stark upphämtning, tog matchen till förlängning, och avgjorde där. Nu blir det en sjätte match i serien mot Brynäs.

…svepning HV71 bröt sin kvartsfinalförbannelse och är ett av Sveriges fyra bästa lag för första gången sedan 2010. Man svepte Färjestad med 4-0 i matcher och gjorde det än tydligare att Färjestad inte längre kan klassas som ett topplag.

…kontrovers Andreas Borgman sköt segern till HV71 i kvartsfinal tre. Problemet var bara att han inte skulle fått spela vidare. Borgman sänkte Per Åslund med en ful armbåge och blev sedermera avstängd fem matcher.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL