Sök
Martin Johansson
SHL

Klar för Färjestad idag: ”Kommer bidra med min fart”

Efter åtta år i Mora, Brynäs och Örebro är Martin Johansson klar för spel i Färjestad igen. Idag skrev han på ett tvåårskontrakt som har option på ytterligare ett år.
– Jag kommer att bidra med min fart och ska givetvis försöka sätta lite puckar och skapa mycket framåt, säger Johansson.

Det har snackats en tid om att Martin Johansson efter  åtta år skulle återvända till Karlstad och Färjestad.
Idag blev det offentliggjort. Den tidigare stormålskytten har skrivit på för 2+1 år med Karlstadklubben.
– Tycker det är kul att han kommer hem. Han har haft en riktigt bra utveckling de senaste säsongerna med bland annat spel i Tre Kronor. Han har gjort stadigt med poäng i SHL och han kommer att tillföra fart, och förhoppningsvis produktion, säger Färjestads avgående sportchef Håkan Loob till klubbens hemsida.

29-åringen spelade i Färjestad fram till 2009 efter att ha värvats till klubben som junior från Malmö 2003. Han var juniorlandslagsman under tiden i Färjestad, men slog aldrig igenom på seniornivå i klubben.

Genombrottet kom istället några år senare, efter spel med Mora i HockeyAllsvenskan och Brynäs i SHL, när han kom till Örebro. Det var under sin andra av de fyra säsonger han haft i klubben som det stora genombrottet kom.
Han sköt 24 mål och totalt 46 poäng på 54 matcher då.
Därefter har både målskyttet och poängplockandet åkt ner rejält de efterföljande säsongerna. Den här säsongen blev det bara tio mål och tio assist på 44 matcher.
– Jag kommer att bidra med min fart och ska givetvis försöka sätta lite puckar och skapa mycket framåt, säger Martin Johansson.

 

Den här artikeln handlar om: