Sök
Veckans Lag …
SHL

Veckans lag #23

Veckan har bjudit på sex slutspelsmatcher och det finns en hel del att gå igenom gällande spelare som utmärkt sig och de största snackisarna.

David Rautio, Brynäs (3)
Ende målvakten som hållit nollan under veckan och han har klivit fram för sitt Brynäs under slutspelet. Blev sjuk inför den första semifinalen mot Frölunda, men insatsen i match 6 mot Linköping räcker för att han ska komma med i veckans lag.

Mikko Lehtonen, HV71
Fick över 20 minuters istid i den första semifinalen mot Malmö och gjorde en gedigen insats. Finländaren var delaktig både framåt och bakåt i banan.

Jonathan Sigalet, Frölunda
Först spelade han fram till Frölundas första mål och sen ordnade han själv den überviktiga kviteringen i match 7 mot Skellefteå, där Frölunda sedan kunde avgöra i ”sudden”.

Nicklas Lasu, Frölunda (2)
27-åringen med det stora Frölundahjärtat avgjorde match sex uppe i Skellefteå i ”sudden” genom att valla pucken in bakom Joni Ortio i Skellefteås mål via en trasig klubba. I onsdags spelade han fram till avgörandet i match sju med en perfekt avvägd passning.

Ilari Filppula, Malmö (3)
Malmö har gjort fyra mål på de två matcher de spelat under veckan som var. Filppula har assisterat till samtliga. I den täta och tuffa slutspelshockeyn är han en spelare som har blicken för att hitta igenom med kreativa passningar.

Pathrik Westerholm, Brynäs
Han och brorsan Ponthus firade stora triumfer i den sjätte matchen mot Linköping och de gjorde tillsammans sju poäng i 6-0-segern. Pathrik gjorde fyra av dem och det tar honom in i veckans lag. Följde upp med en assistpoäng i den första semin mot Frölunda.

Veckans

…jättejättenära Med 65 sekunder kvar av full tid ledde Brynäs med tre puckar. När klockan stod på 20:00 hade Frölunda genom Joel Lundqvist kvitteringen inne. Trodde och hoppades många i Scandinavium. Men målet dömdes bort efter en lång videogranskning då tiden var ute med väldigt liten marginal.

…match 7 Det var ju bara en. Men tillställningen mellan Frölunda och Skellefteå skapade gåshud även för de framför TV:n som inte var på plats i Scandinavium och tog del av trycket och stämningen där.

…trendbrott Inte sedan 2008 har Skellefteå bommat att ta sig förbi kvartsfinal. Men i år lyckades de inte stå distansen ut.

…kastade klubba Eller tappade han den? Ja, många ställde sig den frågan om Frölundas målvakt Johan Gustafsson kastade eller tappade sin målvaktsklubba i förlängningen av match 7 och därmed räddade ett baklängesmål. Strax därefter kunde Frölunda avgöra matchen.

Den här artikeln handlar om: