Sök
Sebastian Björnstad.
Nyheter

Leksand förlänger med tre talanger: ”Killar med stor utvecklingspotential”

Efter degraderingen från SHL till Allsvenskan har spelare ryktats bort och tränaren ”Perra” Johnsson har lämnat Leksand. I går blev det dock klart med några förlängningar och i dag kommer ytterligare tre. Klubbens skriver på sin hemsida att backarna Sebastian Björnstad och Olle Alsing förlänger sina kontrakt med klubben tillsammans med forwarden Fredrik Forsberg.
— Jättebra killar med stor utvecklingspotential. De har mycket att tillföra vårt lag, säger Mikael Karlberg från sportrådet i Leksand.

Sebastian Björnstad kom till Leksand från Hedemora redan säsongen 2012/2013 och debuterade i a-laget förra säsongen och har spelat totalt 24 matcher i klubben.
— Så fort jag fick veta att Leksand ville ha mig kvar var det självklart att stanna. Jag trivs jättebra i både byn och föreningen och hoppas nu att jag kan utvecklas ännu mer och ta en större roll även i A-laget, säger han till Leksands hemsida.

Olle Alsing kom från Almtuna inför den här säsongen och har utöver en säsong i SHL också spelat över 100 matcher i Hockeyallsvenskan med Almtuna.
— Det känns skitbra att stanna i Leksand. Jag har en väldigt lärorik säsong bakom mig, och hoppas nu på mer speltid och utveckling i Allsvenskan. Jag hoppas kunna ta en större roll i laget och utveckla mitt spel i alla spelformer, säger han i en kommentar.

Fredrik Forsberg, som är lillebror till Nashvilles Filip Forsberg, har spelat i Leksand i hela sin karriär men var under större delen av säsongen utlånad till Oskarshamn. Där blev det 14 poäng på 36 matcher. Totalt har Forsberg gjort 52 matcher över tre säsonger i Leksands a-lag.
—  Fantastiskt att få vara kvar i föreningen. Det kommer att bli en spännande och lärorik säsong, som jag redan nu ser fram emot väldigt mycket.

Leksand har nu sex spelare på kontrakt till nästa säsong där tre spelare är födda 1996 och övriga tre är födda 1997.

Den här artikeln handlar om: