Sök
Gabriel Carlsson.
SHL

Han blir nästa svensk att gå mot NHL-debut

Härom veckan fanns han på isen när Linköpings SHL-säsong tog slut i kvartsfinalen mot Brynäs. Sedan dess har det hunnit hända en hel del för Gabriel Carlsson. Efter att ha åkt över till Nordamerika och debuterat i AHL blev han på fredagen uppkallad till NHL.

I samband med NHL-draften 2015 valde Columbus Blue Jackets örebrosonen Gabriel Carlsson som 29:e spelafe i första rundan. Efter att ha etablerat sig i SHL, spelat två JVM och skrivit NHL-kontrakt med klubben stack han i förra veckan över till Nordamerika för att slutföra säsongen med Columbus farmarlag Cleveland Monsters i AHL.

Nu stannar det inte vid farmarlagshockey för 20-åringen. På fredagen kallades Columbus Blue Jackets upp backen till NHL inför lagets två avslutande grundseriematcher mot Philadelphia och Toronto under helgen.

Carlsson har hunnit spela tre AHL-matcher och har noterats för en assist med Cleveland Monsters. Under SHL-säsongen stod han för två mål och två assist på 40 matcher med LHC.

Den här artikeln handlar om: