Sök
Jeremy Colliton.
SHL

Nu tackar Colliton för sig – lämnar Sverige: ”Känner att det är dags att vara närmare hemmet”

Han förde upp Mora IK i SHL efter en magisk säsong som avslutades med det sprudlande kvalet mot Leksand, I dag kom den jobbiga baksmällan efter avancemanget. Succétränaren Jeremy Colliton återvänder inte till Mora nästa säsong.
– Jag känner att det är dags att vara närmare hemmet, skriver han i ett öppet brv på Moras webbsida.

Hösten 2013 kom han till Mora som spelare. Blott tre matcher in i sin sejour med dalaklubben drabbades Jeremy Colliton av en hjärnskakning som kom att ödelägga den före detta NHL-centerns karriär.

Samtidigt blev det början på något annat, som skulle få enorma konsekvenser för Mora IK som klubb. I januari 2014 blev han nämligen utsedd som ny tränare för klubben efter att Patric Wener fått lämna uppdraget. Efter att stegvis ha gjort laget bättre och bättre kom fullträffen den här säsongen när han inte bara tog Mora till allsvensk seger, utan även till ett SHL-avancemang efter att ha besegrat dalarivalen Leksand i en sex matcher lång kvalserie.

Förhoppningen från Mora IK:s sida var att man skulle få med sig Jeremy Colliton på SHL-äventyret. Men så blir inte fallet i dag kom beskedet att han inte kommer att träna Mora nästa säsong – eller att han kommer att stanna i Sverige.
”Det är med vemod jag förkunnar att jag inte kommer att återvända till Mora nästa säsong. Det är ett väldigt svårt beslut, men ett jag hoppas att ni ska förstå. Jag har inte skrivit på något kontrakt, men känner att det är dags att komma närmare hemmet”, förklarar Colliton i ett öppet brev på Mora IK:s webbsida.

Han tackar alla i och runt klubben som har stöttat honom under de närmare fyra år han tillbringat i Mora. Inte minst då klubbdirektören Peter Hermodsson.
”Han trodde att han hade tagit hit en center till Mora, men det slutade med en coach. Det krävdes en hel del mod för att ge mig chansen för drygt tre år sedan och jag tror inte att det är många som hade tagit den risken. Tack för att du trodde på mig och litade på att vår process skulle sluta med framgång. Saken med Peter är den att han bryr sig så mycket, inte bara om klubben utan om varje individ. Han lär känna dina barn och behandlar dem som om det vore hans egna, han hämtar dig på tågstationen eller ger dig skjortan han har på sig”, skriver Colliton.

Han avslutar brevet med att skriva att han alltid kommer att vara en del av Moras familj och gör allt han kan för att hjälpa klubben i framtiden.

Den här artikeln handlar om: