Veckans Lag …
SHL

Veckans Lag #24

ANNONS

Efter en på många sätt omtumlande vecka i Sverige har hockeysverige.se tagit ut veckans lag i SM-slutspelet – och listat de mest omtalade händelserna.

Linus Söderström, HV71
Utan att egentligen imponera sådär överdrivet mycket har Linus Söderström bidragit med ett enormt lugn och stabilt spel bakom ett HV-försvar som fungerar klockrent. Ser mer och mer ut som en guldmålvakt.

Andreas Borgman, HV71 (5)
Bara fortsätter briljera. Slukar mycket istid, spelar väldigt stabilt i egen zon, och fortsätter göra mycket poäng även offensivt. Den här veckan var ytterligare en i raden av fina sådana från Andreas Borgman,

Rasmus Dahlin, Frölunda
Visst finns det fortfarande en del skönhetsfläckar i 16-åringens spel. Men konstigt vore det väl annars. Rasmus Dahlin har imponerat med sitt enormt mogna spel och sin skridskoåkning. Blev dessutom målskytt i 6-1-vinsten mot Brynäs tidigt på veckan.

Casey Wellman, Frölunda
Tre mål i tisdags, två mål i torsdags, ett mål i lördags. Casey Wellman har skjutit hål på Brynäsförsvaret och såväl David Rautio som Felix Sandström. Gör mål på allt. Glödhet i powerplay och gjorde i lördags till och med mål liggandes på mage.

Filip Sandberg, HV71
Det hade lika gärna kunnat vara Simon Önerud eller Oscar Sundh som tog platsen i veckans lag. Båda två har imponerat på samma sätt som Sandberg. Det som ändå vägde över till Sandberg var hans oerhört läckra mål i boxplay i gårdagens match mot Malmö. Bättre än någonsin!

Kevin Clark, Brynäs (2)
Det var Kevin Clark-show i lördags i Gavlerinken. Han gjorde 1-0, han gjorde 2-2 – och han sköt 4-3-avgörandet i den fjärde semifinalen med bara 59 sekunder kvar att spela. Blev dessutom målskytt i matchen innan. Skyttekungen har vaknat på allvar.

Veckans

 

 

…grattis HV71 är i sin första SM-final sedan den klassiska serien mot Djurgården för sju år sedan. Då blev Stefan Liv och Teemu Laine guldhjältar. Den här gången ser Linus Söderström och Simon Önerud ut som de potentiella hjältarna.

…utklassningar Frölunda visade ingen pardon i de två första matcherna mot Brynäs under veckan. 6-1 följdes upp av 6-3, och 4-3-förlusten i den första semifinalen kändes bortglömd.

…återkomst Efter att inte ha spelat sen slutet av oktober (!) var Tomas Zaborsky helt plötsligt tillbaka i Brynäs laguppställning i lördags. Skyttekungen Nick Johnson var även han tillbaka efter en tids petning. Brynäs har helt plötsligt en forwardssida som osar hög klass.

…målvaktskaruseller Medan Frölunda och HV71 lugnt kunnat luta sig mot samma målvakt genom hela slutspelet har det varit kaosartat i Malmö och Brynäs. I Malmö såg det ett tag ut som att Tex Williamsson skulle tvingas stå i matchen i fredags, men i sista stund blev Oscar Alsenfelt spelklar. I Brynäs har David Rautio både åkt på två förkylningar och blivit utbytt under semifinalserien. Där ser det ut som att Felix Sandström blir den målvakt de får förlita sig på.

…skilsmässa Efter 15 säsonger i Skellefteå AIK väljer Fredrik Lindgren att lämna klubben. Ny klubbadress blir i stället allsvenska Leksand.

…värvning En av Sveriges mest jagade spelare har gjort sitt val. Elias Pettersson presenterades i veckan för Växjö. En riktigt tung värvning.

Till sist: Vi riktar förstås våra tankar till Markus Olssons familj, hans vänner och till Modo Hockey. Vila i frid, Markus.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL