Sök
SHL

Malmö rensar i truppen efter uttåget i semifinalen

Malmö tog ett stort steg framåt den här säsongen och tog sig till semifinal för första gången på 17 år men väl där förlorade klubben mot HV71 med 4-1 i matcher. Nu börjar arbetet med att bygga om truppen inför nästa säsong och idag bekräftar klubben att åtta spelare lämnar klubben. De åtta spelarna är backarna André Benoît, Noah Welch och Johan Ivarsson samt forwards Magnus Häggström, Nicklas Jadeland, Konstantin Komarek, Mathias Tjärnqvist och Ilari Filppula.
— De har hjälpt oss att ta ett väldigt stort steg den här säsongen. Jag vill tacka alla åtta killarna för deras insatser i klubben, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Ivarsson, Häggström, Jadeland och Tjärnqvist har varit i klubben sedan tiden i Hockeyallsvenskan men får nu alltså lämna inför nästa säsong.
— Det är fyra fantastiska killar som varit viktiga för oss, när vi gått från att vara ett lag i HockeyAllsvenskan till att vara en toppklubb i SHL, säger Patrik Sylvegård.

Även Andreas Thuresson ryktas vara på väg bort från klubben men där är inget klart ännu. Johan Ivarsson är sedan tidigare klar från Malmöklubben IK Pantern inför nästa säsong.

Den här artikeln handlar om: