Sök
Sidney Crosby och Jake Guentzel firar ett av målen i natt.
Pittsburgh

Crosby på lekhumör – Columbus i brygga: ”Svår att försvara sig emot”

Han lämnade det första slutspelsmötet mot Columbus poänglös – och det händer sällan två kvällar i rad, speciellt i slutspelstider. Det var därmed upplagt för en uppvisning av Sidney Crosby i match två, vilket också var precis vad vi bjöds på.
– Det är svårt att försvara sig mot den kedjan, säger Pittsburghs coach Mike Sullivan, sedan Crosby svarat för tre poäng.

De hittade varandra under de sista månaderna på en skadetyngd grundserie för Pittsburgh och har hållit ihop sedan dess. När Penguins i natt skaffade sig en 2-0-ledning i serien mot Columbus gjorde man det efter att lagets toppkedja, anförd av Sidney Crosby, bjudit upp till ordentlig dans.

Crosby, som lämnade första mötet med Blue Jackets poänglös, angav tonen när han sköt 1-0 framspelad av kedjepolarna Conor Sheary och Jake Guentzel i den första perioden – och det var bara startskottet på en imponerande kväll från topptrion. Endast 51 sekunder efter att Columbus utjämnat i mittperioden såg Guentzel till att skjuta 2-1, framspelad av Crosby, och innan kvällen var över hade Penguins lagkapten hunnit samla på sig ytterligare en assist till Jevgenij Malkins 3-1-mål.
– Allt handlar om utförande. Om du utför saker rätt, slår din gubbe eller lyckas slå en perfekt passning, så kommer du skapa chanser. Som grupp tyckte jag att vi gjorde det bättre i den här matchen, säger Crosby till nhl.com.

Pittsburghs segersiffror skrevs till 4-1, sedan Patric Hörnqvist fastställt slutresultatet med sitt första slutspelsmål i tom bur, och därmed har Penguins skaffat sig ett utmärkt utgångsläge med en 2-0-ledning i matcher inför fortsättningen av den här serien. Mycket tack vare lagets topptrio.
– De är riktigt bra spelare som spelar med mycket mod därute. De tar sig in i de tuffa områdena, är snabba och har en känsla för var de ska vara på banan. De är riktigt svåra att försvara sig emot, säger Penguins-bossen Mike Sullivan om sin förstakedja.

En annan spelare som fortsätter att övertyga i Penguins är Marc-André Fleury. Sedan han oförberedd kastats in i hetluften efter att Matt Murray gått sönder på uppvärmningen inför match ett har han vida överglänst Sergej Bobrovskij i motståndarkassen. Med 39 räddningar i match två är han en av huvudanledningarna till att Columbus nu är nere för räkning i den här serien.
– Jag kände mig mer bekväm och avslappnad i dag. Att veta att du ska starta gör det lättare. Det är kul när du spelar hemma och får ett sådant fantastiskt stöd från publiken, säger målvaktsesset.

I och med nattens nederlag är nu Columbus pressat att vinna när serien vänder till Ohio på söndag.

Pittsburgh – Columbus 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Pittsburgh: Sidney Crosby (1), Jake Guentzel (1), Jevgenij Malkin (1), Patric Hörnqvist (1).
Columbus: Brandon Saad (1) (Alexander Wennberg).
Pittsburgh leder med 2-0 i matcher.

Den här artikeln handlar om: