Sök
Tobias Björnfot.
Nyheter

Första trepoängaren i hamn för U16-landslaget – krossade Finland

Äntligen! Efter åtta raka matcher utan seger vid ordinarie tid så kom den då till sist. I årets sista match för U16-landslaget lyckades de också ta sin första seger efter ordinarie tid, när Finland kördes över med 5-1. Därmed avslutade också det svenska laget säsongen med flaggan i topp, efter att man också besegrat Tjeckien efter straffar under gårdagen.

I dagens möte med våra östra grannar var det som att U16-landslaget gett sig den på att man inte skulle lämna den här säsongen utan trepoängare. Redan i den första perioden ryckte man nämligen åt sig en 3-0-ledning efter backmål från Victor Söderström, Brynäs, Måns Krämer, Frölunda och Tobias Björnfot, Djurgården.

Efter den starten var det sedan heller aldrig något snack, utan istället för att finländarna skulle komma närmare såg Oscar Bjerselius, Djurgården och William Persson, Skellefteå till att det svenska laget kunde rycka ifrån ytterligare. Västerås Jesper Wallstedt storspelade också i kassen och stoppade 32 av 33 möjliga skott.

I och med segern lämnar det svenska laget fyrnationsturneringen i Tjeckien med sex poäng i bagaget – och såvida inte Ryssland besegrar värdnationen ikväll står man också som turneringssegrare. Ett skönt slut på ett för övrigt tungt år för Team 16.

Den här artikeln handlar om: