Sök
Roman Polák landar otäckt på sitt ben.
Washington

Här tar Toronto-backens säsong slut – efter otäcka fallet

Han är en krigare i ordets rätta bemärkelse och ses som en av de mest stryktåliga spelarna i NHL. När Roman Polák vred sig i smärtor och därefter fick ledas av isen under nattens match mot Washington var det därför ingen tvekan om att han var riktigt illa däran. Nu bekräftar Maple Leafs att den hårdföre tjeckens säsong är över.

Det var i samband med en tuff tackling från Capitals-backen Brooks Orpik som Polák fick sig en rejäl lufttur, men det var först i landningen som han ådrog sig den svåra skadan. Tjecken landade med hela sin kroppstyngd över sitt ben när det var vridet i en konstig vinkel och redan på TV-bilderna såg man att knäet och framförallt fotleden tog rejält med stryk. Enligt de första rapporterna ska det också vara en fotledsskada som nu avslutar säsongen.

Toronto, som redan sedan tidigare har succérookien Nikita Zaitsev borta med en misstänkt hjärnskakning, har nu rejäla problem på backsidan inför fortsättningen av matchserien mot Washington. Såvida inte Zaitsev är tillbaka till match nummer tre på måndag är det troliga att Aleksej Martjenko kastas in i hetluften. Onekligen ett nedköp för ett lag som redan har backsidan som sin stora akilleshäl.

Den här artikeln handlar om: