Sök
Patrik Hersley.
utland

Hersleys drömslutspel fulländat – SKA tillbaka på tronen

SKA Sankt Petersburg är tillbaka högst upp på den ryska hockeytronen. Detta efter att man idag återtagit Gagarin Cup-titeln via en 5-3-seger i den femte finalen mot fjolårsmästarna Metallurg Magnitogorsk. En seger som precis som de flesta andra i slutspelet tillkom efter att Patrik Hersley spelat en framträdande roll.

Det var aldrig något snack i Gagarin Cup-finalen den här säsongen. SKA Sankt Petersburg har hela tiden känts numret större än fjolårsmästarna Metallurgi Magnitogorsk och hade idag chansen att säkra titeln vid en seger i det femte mötet lagen emellan. Så skulle också bli fallet – men det satt hårt åt.

Oskar Osala och Viktor Antipin såg ut att tvinga fram en sjätte match när de sköt Magnitogorsk fram till en 2-0-ledning framför hemmafansen i match fem. Sju minuter i den andra perioden skulle dock komma att förändra allt. Under den perioden vände SKA tvåmålsunderläget till ledning via mål från Nikita Gusev, Aleksandr Barabanov och Jevgenij Dadonov.

När sedan Ilja Kovaltjuk prickade in 4-2 endast nio sekunder in i slutperioden blev uppförsbacken för brant för Magnitogorsk. Hemmalaget reducerade visserligen, men SKA kunde till sist vinna med 5-3 och plockade därmed hem sin andra Gagarin Cup-titel på tre år.

I och med segern fullbordades också Patrik Hersleys sköna revansch efter att han fått sparken från Lokomotiv Jaroslavl i oktober. Skåningen assisterade Kovaltjuk fram till 4-2-målet, landade på sanslösa 18 poäng på 16 slutspelsmatcher och var mästarnas främsta back på vägen mot titeln.

Den här artikeln handlar om: