170416 HV71:s Christoffer Tšrngren jublar med lagkamrater efter 4-2 under final 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och BrynŠs den 16 april 2017 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107 …

Bänkad och utanför truppen – tillbaka som målskytt: ”Går aldrig ner under en skamnivå”

Rond ett av 2017 års SM-final gick till HV71 när de på påskdagens eftermiddag kunde vinna hemma mot Brynäs med 5-2 i en match där de satt i förarsätet från start till mål.
— Det är alltid skönt att göra mål och det var ett tag sen nu, sa HV71:s målskytt Christoffer Törngren efter matchen.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE)
HV71 satte högsta fart från start och redan efter 29 sekunder låg pucken bakom Felix Sandström i Brynäs mål, ditförpassad av Simon Önerud.
Efter tolv minuter spelade sköt Adam Almquist ett skott som träffade insidan av stolpen. Pucken studsade ut och den returen kunde Ted Brithén förvalta fram till 2-0 för HV71.
Brynäs reducerade i slutet av inledningsperioden genom Oskar Lindblom i powerplay.
— Vi startade väldigt bra, men sen tycker jag vi släpper förbi kontringar från deras håll, sa HV71:s Christoffer Törngren efter matchen.

Om HV71 hade den första perioden höjde sig Brynäs rejält till den andra och matchbilden jämnade ut sig och böljade fram och tillbaka. Med halva matchen spelad fick HV71 en spelvändning. Mattias Tedenby tog pucken, kryssade sig hela vägen genom Brynäsförsvaret och la in gummitrissan bakom en chanslös Sandström.

TÖRNGREN AVGJORDE

Brynäs hade ett ypperligt läge att ta sig tillbaka in målmässigt i matchen när de fick inleda den tredje perioden i numerärt överläge. Hemmalaget redde ut det hela men Brynäs reducering skulle komma i mitten av perioden genom Linus Ölund efter att bortalaget fått fast pucken i HV71:s försvarszon.
Glädjen skulle dock bli kortvarig för Brynäs. 76 sekunder senare vispade Christoffer Törngren in en retur på skott från Anton Bengtsson och HV71 var tillbaka i sitt tvåmålsöverläge.
— Det var skitgött, sa Vimmerbyfostrade Törngren om målet.
— Det är alltid skönt att göra mål och det var ett tag sen nu, berättade han vidare.
Efter detta hämtade sig inte Brynäs. Gävlelaget försökte med utplockad målvakt under matchens sista minuter men istället var det HV71 genom Ted Brithén som därmed blev tvåmålssskytt i matchen.

Christoffer Törngren har fått stå vid sidan av på senare tid och har bara noterats för tre matcher under slutspelet. Nu var det han som klev in och fick spela en avgörande roll med sitt mål, det första för hans del sedan 2 februari.
— Vi har en jäkla bred trupp och vi har fem bra kedjor, säger Törngren och berättar att tiden utanför laget inte varit speciellt tuff.
— Nej, det tycker jag inte. Vi är i final och livet leker.
Ni kändes stabila idag. Kändes det så från er position också?
— Vi har ett jäkla bra grundspel och vi går aldrig ner under en skamnivå utan vi håller oss till en grundnivå som är tillräcklig för att vinna matcher, berättar Törngren för hockeysverige.se.