Sök
Linus Pettersson.
Nyheter

Team 17 hade lekstuga – närmar sig turneringsseger

Det svenska U17-landslaget fortsätter övertyga under femnationersturneringen i Ryssland. Efter inledande segrar mot Finland och Tjeckien hade det svenska laget idag lekstuga mot Schweiz. Man rusade fram till 4-0 redan i den första perioden och innan matchen var över hade svenskarna tryckt in ytterligare tre mål.

Segersiffrorna skrevs till 7-1 efter att Skellefteås Albin Eriksson och Modos Linus Pettersson svarat för två mål vardera. Mål svarade även Färjestad-forwardsen Carl Jakobsson och Carl Berglund samt Skellefteå-backen Fredrik Granberg för. Timrås Jakob Hellsten höll sånär på att följa upp nollan igår med en ny idag, men släppte in en sen reducering från schweizarna.

Team 17 står nu på maximala nio poäng efter tre matcher och en turneringsseger kan nu bara hotas av värdnationen Ryssland. För att det ska ske krävs det dock att ryssarna besegrar tjeckerna i kvällsmatchen idag och följer upp det med att slå det svenska laget under ordinarie tid imorgon – i annat fall är den svenska turneringssegern i hamn.

Den här artikeln handlar om: