Sök
Johan Sundström (i mitten) och Henrik Tömmernes (till höger) lämnar Frölunda
SHL

Frölunda bygger om – elva spelare lämnar

Efter en säsong som slutade med att klubben missade att gå till SM-final ser det nu ut som att det blir en rejäl rockad i spelartruppen till nästa säsong. I dag meddelar Frölunda nämligen att hela elva spelare, varav sju var ordinarie eller framstående under säsongen, lämnar klubben efter den här säsongen. Det handlar om Nicklas Lasu, Henrik Tömmernes, Johan Sundström, Patrik Carlsson, Robin Figren, Jacob Larsson, Dan Bakala, Alexander Younan, Erik Nyström, Anton Karlsson och Fredrik Bergvik.
— Det är alltid tufft att skiljas från spelare som man gillar och har jobbat ihop med. Många av dem går till ligor utomlands och det är bara att acceptera att verkligheten ser ut så. Vi kan bara tacka dem och önska dem lycka till, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Namn som Tömmernes, Sundström och Carlsson har ryktats vara på väg bort under en längre tid men där finns inga klubbar som är bekräftade än. Några som däremot har klubbar klara är Nicklas Lasu som spelar i Kärpät nästa säsong och Alexander Younan som tidigare skrivit på för Rögle. Jacob Larsson har under säsongen varit utlånad till Frölunda från Anaheim och återvänder nu dit.

Frölunda har just nu en målvakt, sju backar och åtta forwards på kontrakt till nästa säsong och trots att dessa elva nu lämnar ser Göteborgsklubben ut att kunna ställa ett slagkraftigt lag på banan även nästa säsong. Spelare som Ryan Lasch, Lias Andersson, Adam Almqvist och bröderna Westerholm har alla ryktas in till klubben.

Den här artikeln handlar om: