Sök
David Åslin.
Nyheter

David Åslin återvänder till Leksand

Leksand ser ut att få ett starkt lag i Hockeyallsvenskan kommande säsong. Förutom att klubben lyckats förlänga med många av spelarna från förra säsongen har man också kryddat det med starka nyförvärv. Senast i raden av nyförvärv är David Åslin som presenterades på klubbens hemsida i dag.
—  Efter jul har David varit riktigt bra, och vi ser fram emot att se honom fortsätta utvecklas hos oss. David är en skridskoskicklig spelare som bidrar med många poäng, och han har också en härlig inställning och viktiga vinnaregenskaper. Han är dessutom leksing, har spelat här tidigare, och känner mycket för föreningen, vilket kommer att betyda mycket för oss. Inte minst med tanke på att vi, under de senaste två åren, verkligen har sett vad hjärta och inställning betyder, framförallt i slutet av säsongen.
Med David i truppen har vi just nu 15 spelare som har tagit sig till A-laget via våra egna juniorled. Det känns självklart väldigt positivt, och det är precis så vi vill jobba, säger Mikael Karlberg som är sportsligt ansvarig till hemsidan.

David Åslin kom till Leksand redan som junior och debuterade redan 2007/2008. Fyra säsonger senare flyttade han till Troja/Ljungby och bortsett från en halv säsong 2014/2015 har han inte varit tillbaka i Leksand sedan dess.
— Det här känns verkligen otroligt roligt! Jag har fått ett väldigt bra intryck av tränaren Markus Åkerblom, och tror att Leksand, med Åkerblom, Challe och övriga i ledningen har någonting riktigt bra på gång. Vårt mål med att ta oss tillbaka till SHL är tydligt, och jag ville verkligen inte missa chansen att få vara med om den här resan. Jag ser fram emot att komma på plats, och ska göra mitt bästa för att bidra så mycket som möjligt på vår väg tillbaka till SHL, säger David Åslin själv.

Den här artikeln handlar om: