Sök
at the Prudential Center on December 20, 2016 in Newark, New Jersey. …
Nyheter

Chockbeskedet för Predators – lagets bästa poängplockare missar resten av säsongen

Tunga nyheter har nått Nashville Predators i deras kamp om Stanley Cup. Lagets spelskicklige center Ryan Johansen kommer att missa resterande delar av säsongen. Under förra mötet mellan Predators och Anaheim Ducks skadade Johansen sitt vänstra lår så pass illa att han var tvungen att akutopereras.

Enligt uppgifter gick operationen bra – men den poängstarke forwarden kommer att bli borta från spel i två till tre månader. Den 24-årige centern har varit Predators bästa poängplockare i slutspelet med 13 pinnar (3+10). Han har hittat en stark kemi med svenskarna Filip Forsberg och Viktor Arvidsson och har varit en stor bidragande orsak till att Predators har tagit sig så långt i slutspelet.

Med Johansen borta lutar det åt att svensken Calle Järnkrok spelar mellan Forsberg och Arvidsson i det kommande mötet med Ducks. Både Forsberg och Arvidsson har ett starkt slutspel bakom sig och de båda anfallarna har stått för 12 respektive 10 poäng. Nu återstår det att se om duon fortsätter i samma strålande form med en ny center mellan sig.

I matchserien mellan Predators och Ducks står det just nu 2-2.

Den här artikeln handlar om: