Sök
Niklas Hjalmarsson
Nyheter

Uppgifter: Flera klubbar ute efter Hjalmarsson

Chicago har återigen lönetaksbekymmer och kan tvingas släppa stjärnspelare. Nu kommer uppgifter som säger att flera klubbar tittar på Niklas Hjalmarsson.

Han har vunnit tre Stanley Cup-titlar med klubben, men frågan är hur många fler titlar det blir för Niklas Hjalmarsson. Kanske blir det han som offras när Chicago nu tvingas lösa nya lönetaksproblem?

Igår kom uppgifter som sade att Chicago var redo att trejda en av sina kärnspelare, men att det inte skulle handla om Jonathan Toews. Niklas Hjalmarsson ska däremot ha ett stort intresse kring sig. Sajten The Fourth Period skriver att flera klubbar hört av sig till Chicagos General Manager för att höra sig för kring svensken. Det är uppgifter som styrks av Chicago Sun-Times Mark Lazerus, som på twitter skriver att såväl Niklas Hjalmarssons som Marian Hossas namn diskuteras.

Hjalmarsson debuterade för klubben säsongen 2007/2008 och har tillhört den kärna som vunnit tre Stanley Cup-titlar ihop. Han skrev sommaren 2013 på ett sexårskontrakt med Blackhawks, värt 4,1 miljoner dollar per säsong, som löper ut om två säsonger. Chicago har två andra dyra backar i form av Duncan Keith och Brent Seabrook, vilket gör att svensken kan bli den som offras.

Har en klausul

Svensken har en så kallad ‘limited no movement-klasul’ som gör att han kan lista tio lag som han kan tänka sig att bli trejdad till. The Fourth Period skriver att det är okänt huruvida han reviderat listan, eller ombetts häva sin klausul.

30-åringen kommer från en säsong med fem gjorda mål och 13 assistpoäng på 70 matcher. Han spelade även World Cup med Tre Kronor under hösten.

Hjalmarsson är inte den enda svensk som kan vara på väg bort från Chicago. Nästan allt tyder på att Marcus Krüger lämnar – med Vegas Golden Knights som den troliga klubbadressen.

 

Den här artikeln handlar om: