Sök
Nyheter

BEKRÄFTAT: Andersén lämnar KHL – klar för ny klubb

Niclas Andersén fortsätter byta klubb och liga från en säsong till en annan. Efter en tvåårig sväng i Severstal återvände han som bekant till Brynäs säsongen 2014/2015, men efter bara en säsong där fick han NHL-kontrakt med Pittsburgh. Det blev bara en säsong i Nordamerika innan han återvände till KHL för spel med Avtomobilist från Jekaterinburg. Där har det varit klart ett tag att han inte kommer bli kvar i klubben, och nu är en ny klubbadress klar.

Det blir en flytt till det schweiziska bottenlaget Kloten för den VM-meriterade backen. Han har skrivit på ett ettårskontrakt, meddelar klubben på sin hemsida. Det blir Anderséns första sejour i den schweiziska ligan.Kloten har tvingats klara sig kvar i högstaligan via kval vid två av de tre senaste säsongerna.

Niclas Andersén, som vann SM-guld med Brynäs 2012, fick förra säsongen förkortad på grund av en fingerskada. Därför blev det bara 37 matcher under säsongen, med 13 poäng som resultat.

Den här artikeln handlar om: