Sök
Dion Phaneuf
Ottawa

Backen går emot klubbens vädjan – kommer skyddas i expansionsdraften

Marc-André Fleury valde att häva sin klausul för att hjälpa sitt Pittsburgh. Dion Phaneuf går däremot emot sin klubbs önskan och kommer därför skyddas i expansionsdraften.

Ottawa bad Dion Phaneuf att plocka bort sin ‘no movement-klausul’ inför expansionsdraften, för att i stället kunna välja andra spelare att skydda. Den 32-årige backen har ett kontrakt värt sju miljoner dollar per säsong, som sträcker sig ytterligare fyra år, och Ottawas gissning var att det skulle avskräcka Vegas från att lägga beslag på veteranen.

Men Phaneuf går inte med på Senators önskan. Han har inga planer på att avstå sin klausul, vilket medför att klubben är tvingade att skydda honom. Det skriver TSN:s Bob McKenzie. McKenzie skriver också att Ottawa såklart kan trejda Phaneuf, om han går med på det, om det bara skulle vara Vegas Golden Knights han inte vill spela för.

Dion Phaneuf kom till Ottawa under slutdelen av säsongen 15/16. Den här säsongen stod den tidigare Torontokaptenen för 30 poäng på 81 matcher i huvudstadslagets mundering.

De 30 klubbarna som nu finns i NHL får skydda åtta utespelare, med valfri uppdelning mellan forwards och backar, eller tre backar och sju forwards i expansionsdraften. De spelare som har en klausul som gör att de inte kan trejdas skyddas automatiskt.

Den här artikeln handlar om: