Sök
Niklas Hjalmarsson.
Nyheter

Hjalmarsson om trejden: ”Det var massor av blandade känslor”

Han har spenderat hela sin NHL-karriär i en och samma klubb. Därför kom trejden som tog honom från Chicago till Arizona överraskande.
— Det var massor av blandade känslor de första 24 timmarna, säger Niklas Hjalmarsson till Arizona republic.

Niklas Hjalmarsson har hunnit med att vinna tre Stanley Cup-titlar med Chicago sedan han lämnade HV71 och SHL 2007. Han har ansetts som en kärnspelarna i Blackhawks och därför chockade det många när det i fredags blev känt att Chicago trejdat honom till Arizona. En chock även för Hjalmarsson.
— Det kommer ta ett tag att vänja sig, men jag försöker alltid vara positiv, berättar han för Arizona republic.

Samtidigt ser han fram emot möjligheten att få spela med landsmannen Oliver Ekman-Larsson i Arizona.
— Han är en av de bättre backarna i ligan och förhoppningsvis kan jag komplettera honom med mitt sätt att spela hockey.
Hjalmarsson, som fyllde 30 i början av juni, hade en modifierad ”no trade”-klausul i sitt kontrakt. Det innebär att han själv fick välja tio lag han skulle kunna tänka sig att bli trejdad till. När så ledningen bad om en sådan lista började det sjunka in att han troligtvis inte skulle spela mer för Chicago, skriver tidningen och i samma artikel berättar Hjalmarsson att Oliver Ekman Larsson var en faktor till att Arizona blev ett av lagen han kunde tänka sig.

Den här artikeln handlar om: