Sök
Niklas Hjalmarsson lär få spela med Oliver Ekman-Larsson
Nyheter

Experten om Hjalmarsson-trejden: ‘De har två år på sig att övertyga Ekman-Larsson om att stanna’

Arizonas trejd av Niklas Hjalmarsson kan ha varit mer än bara en trejd av Niklas Hjalmarsson. Kanske var den en del i att också locka Oliver Ekman-Larsson till att stanna i klubben?

För några dagar sedan bjöd Chicago på några riktiga bomber till trejder. Man bytte bort den trefaldige Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson och storstjärnan Artemij Panarin. Två affärer som på många sätt skakade om hela NHL.

Niklas Hjalmarsson hamnade som bekant i Arizona, där det är tänkt att han och Oliver Ekman-Larsson ska spela en stor roll när laget nu jagar sitt första slutspel sedan 2012, då man ju tog sig hela vägen till konferensfinal. Sportsnets Elliot Friedman tror att Hjalmarsson-trejden var en bricka i spelet för att kunna behålla Ekman-Larsson även efter att hans kontrakt löpt ut sommaren 2019.
– En sak de (Arizona) vet är att de har två år på sig att sälja in till Oliver Ekman-Larsson om att han ska stanna i laget. De gör honom till kapten nu. Jag tror han hade en stor del i att Hjalmarsson valde att gå dit. De är ganska tajta, och jag tror det här var en OEL-trejd lika mycket som någonting annat. säger Friedman till Calgary’s Sportsnet 960.
– Jag såg verkligen inte Hjalmarsson-trejden komma. När jag hörde att Chicago diskuterade med Arizona trodde jag det handlade om (Marian) Hossa.

”Han älskar Hjalmarsson”

Sportsnetkommentatorn tror också att Joel Quenneville, coachen i Chicago, var oerhört besviken efter trejden av svensken.
– Han älskar Hjalmarsson. Jag tycker Hjalmarsson är en av de mer underskattade spelarna i NHL. Jag vet inte om han någonsin kommer vara aktuell för att väljas in i Hall of Fame, men jag tycker han är så bra. Jag tror det är en kille Quenneville var upprörd över att förlora.
– Han kan spela på båda sidor av isen och göra det ganska bra. Han är en spelare som spelar genom mycket smärta. Om du skulle fråga om spelare som andra spelare de respekterar men som inte får så mycket uppmärksamhet, tror jag Hjalmarsson skulle komma väldigt högt upp på den listan.

Den nu 30-årige svensken har spelat 624 matcher i NHL, samtliga i Chicagos tröja. Han är en av blott sju spelare som varit med vid Chicagos tre Stanley Cup-titlar på 2010-talet.

Oliver Ekman-Larsson gick som sexa i 2009 års draft till Arizona Coyotes och har varit klubben trogen sen dess. När klubben nu valt att bryta med den mångårige lagkaptenen Shane Doan får svensken nästa säsong äran att bära ett C på bröstet.

 

 

Den här artikeln handlar om: