Sök
Carl Persson.
SHL

Spelade i Hockeyettan för två år sedan – nu siktar han på toppkedja i SHL-laget

Carl Perssons hockeyresa de senaste åren har varit minst sagt inspirerande. Säsongen 2015/2016 varvade han sin speltid mellan Hockeyallsvenskan och Hockeyettan – för att säsongen efter det slå igenom med dunder och brak i Hockeyallsvenskan tillsammans med BIK Karlskoga.

Efter 44 poäng på 51 matcher valde SHL-klubben Karlskrona HK att skriva kontrakt med Persson. Nu berättar 22-åringen om hans tankar kring den kommande säsongen i Sveriges högsta liga.
– Jag vill helst ha en offensiv roll, bidra med poäng och hjälpa laget framåt. Det är väl tanken att jag ska börja från start och kunna börja i topplinorna, men det är upp till mig själv att bevisa att jag ska vara där sen också, säger han till 24Kristianstad.

Forwarden har spelat totalt fyra grundseriematcher i SHL under sin karriär. Då tillsammans med regerande mästarna HV71. Nu väntas han få en betydligt större roll i Karlskrona HK.

Den här artikeln handlar om: