Sök
160331 VŠsterviks Victor …hman under ishockeymatchen mellan VŠstervik och SšdertŠlje i kvalet till Hockeyallsvenskan den 31 mars 2016 i VŠstervik. Foto: Daniel Nestor / BILDBYRN / kod DE / COP 172 …
Västerviks IK

Poängkungen stannar hos allsvenska succélaget: ”Enklare att prestera om man trivs”

Västervik får behålla sin poängkung. Nu meddelar forwarden Victor Öhman att han blir klubben trogen efter fjolårets succé.
– Det blir mycket enklare att prestera på isen om man trivs, säger 25-åringen till vt.se.

Tanken var att han skulle flytta hem till Malmö och spela för Pantern förra säsongen. Så blev aldrig fallet. Victor Öhman spelade aldrig någon tävlingsmatch för klubben, utan flyttade tillbaka till Västervik, klubben som han hade hjälpt upp i Hockeyallsvenskan föregående säsong, redan i slutet av september.

Återkomsten till Småland blev minst sagt lyckad. Öhman blev den allsvenska succénykomlingens poängkung med 18 mål och 35 poäng på 42 matcher. Nu kommer beskedet att det blir ytterligare en säsong i Västervik för skåningen.

SVENSK J20-MÄSTARE MED LINKÖPING

– Ett naturligt val, det känns riktigt bra. Jag trivs så pass bra med allting här. Jag ska göra min tredje säsong med VIK och den enda gången jag har stannat så länge i en klubb tidigare är hemma i Malmö, annars har jag bytt en del. Men här trivs jag som sagt väldigt bra och det var en avgörande faktor. Det blir mycket enklare att prestera på isen om man trivs, säger Victor Öhman till Västerviks Tidning.

Öhman, son till tidigare backen och nya tränaren för Djurgårdens damer Roger Öhman, är fostrad i Malmö Redhawks. Han spelade 65 allsvenska matcher för Malmö redan som junior innan han flyttade till Linköping och blev svensk J20-mästare med LHC säsongen 2011/12.

Som senior har han spelat för Oskarshamn i allsvenskan samt Ålborg och Herning i Danmark liksom Sundsvall och Kristianstad i Hockeyettan utöver Västervik.

Den här artikeln handlar om: