Sök
Ryan Johansen jublar med radarpartnern Filip Forsberg.
Nyheter

Nashvilles jakt på titeln går vidare – skriver jättekontrakt med centerstjärnan

Tillsammans med Viktor Arvidsson och Filip Forsberg bildade han den gångna säsongen en av hockeyvärldens mest fruktade kedjor. Nu har Ryan Johansen skrivit ett långtidskontrakt med Nashville.

Kanske var det hans skada mitt under slutspelet som förstörde Nashvilles chanser att vinna Stanley Cup. Det rådet hur som helst inga tvivel om att Ryan Johansen är personen som ska leda Nashvilles offensiv i jakten på en ny final. Idag skrev den 24-årige centerstjärnan på ett åttaårskontrakt med klubben, värt åtta miljoner dollar per säsong. Det bekräftar klubben via sin hemsida.

Ryan Johansen och Viktor Arvidsson delade på segern i den interna poängligan den gångna säsongen med sina 61 poäng. Johansen gjorde sin första hela säsong i klubben efter att ha trejdats mot backtalangen Seth Jones i januari 2016. Det var Columbus som valde centern som nummer fyra totalt i 2010 års draft.

Totalt har det blivit 288 poäng på 433 matcher i NHL för kanadensaren. I vårens slutspel stod han för 13 poäng på 14 matcher innan han ådrog sig en skada som tvingade honom att lägga ned säsongen.

Nashville har nu hela stommen från förra säsongens finallag intakt – och det för en lång tid framöver. Förra sommaren skrev man på sexårskontrakt med Filip Forsberg och Calle Järnkrok och tidigare den här sommaren fick Austin Watson ett treårskontrakt och Viktor Arvidsson skrev på för sju nya år. Sedan tidigare sitter Mattias Ekholm och P.K. Subban ända till 2022, Roman Josi till 2020, för att nämna några. Tidigare under sommaren skrev man dessutom på nya och billiga avtal med Frederick Gaudreau, som avgjorde två av finalerna, och Pontus Åberg som också imponerade under slutspelet. Predators får med andra ord gå in i nästa säsong som något av en favorit att nå en ny final.

Den här artikeln handlar om: