Sök
Johan Jonsson.
ÖVRIGT

Lade av i veckan – nu blir han tränare i Hockeyettan

I veckan meddelade backen Johan Jonsson att hans aktiva karriär är över. Nu blir han assisterande tränare i Hockeyettan i stället.

Efter 74 SHL-matcher och ytterligare 480 matcher i Hockeyallsvenskan valde Johan Jonsson, 32, att avsluta karriären tidigare i veckan. Men släpper ishockeyn helt och hållet gör inte den före detta Växjö- och Västeråsbacken.

På söndagen kom beskedet att han kommer att hoppa in som assisterande tränare för Enköping i Hockeyettan kommande säsong. Där återförenas han med sin tidigare lagkamrat Robert Kimby, som är huvudtränare i klubben. Jonsson och Kimby har ett gemensamt förflutet tillsammans i Almtuna.
– Vi känner varandra sedan tidigare och vi har haft bra kontakt nu under våren, så det blir perfekt, säger Jonsson till Enköpings-Posten.

DROGS MED HJÄRNSKAKNINGSPROBLEM

Johan Jonsson spelade bara 18 matcher med Västerås i den allsvenska grundserien i fjol efter att ha haft besvär med sviterna efter en hjärnskakning. Han fanns dock med i det allsvenska kvalet när det blev klart att klubben skulle åka ur andraligan.

33-årige Kimby, som senaste spelade i Hockeyallsvenskan med Västerås 2012/13, är också ny i Enköping inför nästa säsong. De senaste säsongerna har han varit sportchef och tränare i moderklubben Bålsta HC. Ett lag han också gjort sporadiska inhopp i.

Den här artikeln handlar om: