Sök
Förbundskaptenen Tomas Montén.
Landslag

Orkade inte vända igen – Juniorkronorna föll i natt

Sverige lyckades inte stå för en ny vändning mot USA. I stället föll man i nattens andra match i JVM-förberedelserna.

I Juniorkronornas premiärmatch mot USA Blue vände man ett 1-3-underläge till en vinst med 4-3. I nattens match mot USA White hamnade man i samma läge – men den här gången nådde Sverige inte hela vägen.

Jesper Boqvist gav Juniorkronorna hopp om att lyckas göra samma vändning igen när han reducerade till 3-2 i slutet av den andra perioden, men i stället för ett 3-3-mål avgjorde USA matchen när Kailer Yamamoto satte 4-2 bara halvminuten in i den tredje perioden. Linus Högberg gav visserligen Sverige känning igen när han pricksköt 4-3 i powerplay. Närmare än så lyckades man emellertid inte komma.

USA vann matchen med 4-3. Superlöftet Quinton Hughes var matchens gigant med sitt mål, som betydde 2-0 i den första perioden, och två målgivande passningar. Max Gerlach var den som öppnade hemmalagets målskytte i matchen efter bara fem minuters spel av den första akten.

Linus Lindström  sköt Sveriges första mål i den jobbiga 4-3-förlusten. Sverige har nu ett par dagars speluppehåll innan man tar sig an USA på nytt på onsdag. Då möter man de bästa spelarna från USA Blue och USA White som man mött under de senaste dagarna.

Sverige saknade i natt storstjärnan Elias Pettersson på grund av skada.

 

Den här artikeln handlar om: