Tim Söderlund.
Nyheter

Inatt spelade Juniorkronorna sin femte och avslutande match i uppvisningsturneringen World Junior Summer Showcase i Plymouth, USA. Det blev seger mot rivalen Finland med 6-5 efter att Skellefteås Tim Söderlund stänkt dit segermålet på övertidsspel.

Sverige hade bara en seger på fyra matcher inför nattens femte och avslutande möte mot Finland i World Junior Summer Showcase i Plymouth, USA. Tomas Monténs manskap kunde gå till pausvila med en 2-1-ledning efter att Jesper Boqvist och Oskar Steen hittat nät bakom den finländske målvakten Ukko-Pekka Luukkonen.

Oskar Steen fortsatte sedan sitt målskytte med tre nya kassar på de två avslutande perioderna. Finland var dock inte sämre utan kunde ta matchen till förlängning genom tre mål av den förre Frölundajunioren Joni Ikonen.

Efter 2.02 av förlängningen kunde Tim Söderlund sätta segerpucken med en riktig pärla.

Förutom Oskar Steens fyra mål svarade Tim Söderlund för tre poäng i matchen. Erik Brännström och Isac Lundeström hade två poäng var.
Brännström svarade för en riktigt fin passning till Steens 3-1-mål.

Linköpings Fredrik Karlström blev Juniorkronornas bäste poängplockare på de fem matcherna med två mål och fyra assist.

Nu väntar hemresa för Juniorkronorna och nästa uppgift blir en fyrnationsturnering i Finland i slutet av augusti.