Dylan Strome.
Nyheter

Calder Trophy-favorit – men NHL-klubben vill ha tålamod med rookien: ”Väldigt svår position”

ANNONS

Han fick bara sju NHL-matcher förra säsongen. Nu förväntas Dylan Strome vara en av spelarna som slåss om Calder Trophy som årets rookie nästa säsong. Men Arizona Coyotes vill inte stressa centerlöftet.
– Det är en jättesvår position att spela och utmärka sig i som ung spelare, säger general managern John Chayka till nhl.com.

Redan i fjol förväntades Dylan Strome växa in till en NHL-spelare för Arizona Coyotes. Vald som tredje spelare i draften 2015 efter Connor McDavid och Jack Eichel kom den gänglige centern in i säsongen med stora krav på sig. Coyotes tog det väldigt varligt med ynglingen innan man skickade tillbaka honom till OHL och juniorlaget Erie Otters med en assist på sju matcher i bagaget. Då var den samlade åsikten att han inte var mogen att axla ansvaret för krävdes för att spela center i NHL.

Den här säsongen är chansen att han blir kvar desto större. Redan nu har 20-åringen pekats ut som en av favoriterna att ta hem Calder Trophy som årets rookie 2018. Detta efter att ha svarat för 75 poäng på 35 matcher i juniorligan, lett Erie Otters till OHL-titeln och Memorial Cup-final samt Kanada till JVM-final som lagkapten.

Det innebär emellertid inte att Coyotes kommer att sätta press på Strome att vara en av lagets toppspelare från start. I och med värvningen av Derek Stepan från New York Rangers har man skaffat sig en förstacenter och kan ha mer tålamod med sin kronjuvel.

SKA MÄTA SIG MED KOPITAR, GETZLAF – OCH KOMPISEN McDAVID

– Vi skulle ha kunnat låta Dylan stanna här hela säsongen i fjol och låtit honom spela i en breddroll eller på kanten, säger general managern John Chayka till nhl.com.
– Han hade säkert gjort det bra, men det är inte det vi vill ha från honom. Vi söker en center som spelar över hela banan och påverkar spelet på alla plan. Det är en jättesvår position att spela och utmärka sig i so ung spelare.

Chayka vill att Strome får tid på sig att vänja sig den tuffa utmaningen att spela center i NHL. Speciellt i Pacific Division där han på en daglig basis får möta centrar som Anze Kopitar, Ryan Getzlaf och framför allt sin gamle kompis och lagkamrat från Erie, Connor McDavid.
– Vi vill ta fram honom på rätt sätt och göra vad som är bäst för honom av rätt anledning, säger John Chayka.
– Vi ser det på samma sätt den här säsongen. Kanske kan det hända redan i första matchen i försäsongen, att han tar en plats i laget och behåller den. Jag förväntar mig att han kommer att ha ett starkt träningsläger.

Dylan Strome är yngre bror till Edmontons nyförvärv Ryan Strome, som kom till Oilers från New York Islanders i utbyte för Jordan Eberle i somras. Deras yngsta bror Matthew Strome draftades av Philadelphia Flyers som 106:e spelare i fjärde rundan i somras.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch