Sök
Robert Ohlsson får tillbaka tre viktiga spelare till morgondagens match.
SHL

SHL-klubben rustar inför säsongen: ”Våra spelare har fått träna med NHL-proffs”

Under den senaste veckan har Djurgårdens IF haft besök av flera NHL-proffs som tränat tillsammans med laget. Nyligen ställdes även laget mot Allstar Stockholm, där spelare som Alexander Wennberg, Gabriel Landeskog, Johnny Oduya, Marcus Sörensen och Marcus Krüger återfanns.

Förlusten skrevs till slut till 4-6, men Djurgårdens tränare Robert Ohlsson känner sig nöjd med veckan som haft rejäl stjärnglans.
– Det har varit en riktigt bra vecka och ett jättebra samarbete med driv i träningen. Våra spelare har fått träna med NHL-proffs vilket gjort att de krävts deras yttersta. Sedan har vi kört egna träningar på eftermiddagarna för att gnugga våra detaljer i spelet, säger han till klubbens hemsida.

Enligt Ohlsson har flera spelare i Djurgården tagit kliv framåt eftersom de har sporrats av NHL-stjärnorna.
– Det blir som så att många slagit personbästa eftersom många bra spelare varit med på träningarna. Då dras tempot upp. NHL-spelarna är så skickliga i passningsspelet och i själva spelet våra spelare, säger Ohlsson och fortsätter:
– Dels har övningarna varit jättebra. De sätter sig i spelsituationer där de de måste ta reda på hur de snabbt ska ta beslut i både försvars- och anfallsspelet för skaffa sig tid. De bästa spelarna är ju bra på det där med att skaffa sig tid med pucken och försvararna är bra på att ta bort tiden.

Djurgården hoppas att den kommande säsongen ska bli en roligare historia än den gångna. Laget slutade på en tiondeplats och åkte sedan ut i åttondelsfinalen mot Färjestads BK efter förlust med 1-2 i matcher.

Den här artikeln handlar om: