Sök
René Bourque.
SHL

Här är NHL-värvningen som ska lyfta Djurgården

Djurgården har gjort sin sista värvning inför den stundande säsongen. Från NHL och Colorado Avalanche hämtar man in den meriterade veteranen René Bourque.
–  Vi får till oss en väldigt professionell erfaren spelare som kommer addera tävlingsinstinkt och informellt ledarskap till vår spelargrupp, säger sportchefen Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

Djurgården har varit på jakt efter en ersättare till långtidsskadade Daniel Brodin, som slet sönder ett korsband under en landskamp i våras. Nu har man hittat honom. Från NHL hämtar man in veteranen René Bourque med 725 matcher i världens bästa liga bakom sig.

35-åringen gjorde tolv mål och 18 poäng på 65 NHL-matcher för Colorado Avalanche förra säsongen.
– I rekryteringen av Rene ser vi många pusselbitar som faller på plats. Vi får till oss en väldigt professionell erfaren spelare som kommer addera tävlingsinstinkt och informellt ledarskap till vår spelargrupp.

GJORDE 58 POÄNG I NHL SOM BÄST

– Rene är stark i sin skridskoåkning vilket är en förutsättning för acklimatisering till SHL och spel på stor is. Han är en sk inside-forward som gärna söker sig till ytor mellan motståndare och målet, en yta där målskyttar ofta befinner sig. säger sportchefen Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

René Bourque hade tre raka säsonger med 21 mål eller fler för Calgary Flames mellan 2008 och 2011. Sin bästa NHL-säsong svarade han för 2009/10 då det blev 27 mål och 58 poäng för Flames. Totalt svarade han för 163 mål och 316 poäng för Chicago, Calgary, Montréal, Anaheim, Columbus och Colorado.
– Det kommer bli en omställning. Jag har inte spelat mycket på stor is. Jag är snabb på skridskorna och kan ta mig fram. Jag har ett bra skott och hoppas kunna göra en del mål. Jag ska göra allt jag kan för få Djurgården tillbaka dit de vill vara, säger René Bourque om att komma till Sverige för spel i SHL.

Nyförvärvet ansluter till Djurgården i slutet av veckan. Kontraktet gäller över den stundande säsongen.

Den här artikeln handlar om: