Mike Ribeiro.
Nyheter

Tidigare NHL-stjärnans kris – uppges ha alkoholproblem igen: ”Vi är väldigt oroliga”

ANNONS

Mike Ribeiros NHL-karriär ser ut att vara över. Efter att ha tappat sin plats i Nashville Predators under förra säsongen ska 37-åringen fått ett återfall i sin alkoholism, berättar agenten Bob Perno i en intervju med La Presse.
– Vi är väldigt oroliga, men kan inte göra något, säger Perno.

Han har spelat 1 074 NHL-matcher och svarat för 793 poäng. Men nu blir det sannolikt inte fler för veterancentern Mike Riberio. I en intervju med franskkanadensiska La Presse berättar hans agent Bob Perno att Ribeiro mer eller mindre är försvunnen.

37-åringen förlorade under förra säsongen sin plats i Nashville Predators, sattes upp på waivers och skickades slutligen till AHL. Det medförde att han gick miste om möjligheten att delta i sin första Stanley Cup-final då Predators gick hela vägen dit.

Enligt Perno ska Mike Ribeiro ha tagit händelsen mycket hårt och återfallit i gamla ovanor. Han har tidigare haft alkoholproblem och ska på eget bevåg ha avslutat behandlingen för de problem. Det gör agenten oroad.
– Ingen vet egentligen vad han gör nuförtiden. Problemet är att Mike inte tror att han är sjuk. I hans huvud är allt vackert. Han lämnade rehabprogrammet som NHL erbjuder förra vintern. Nu är vi väldigt oroliga, men kan inte göra något. Varje gång telefonen ringer hoppas jag att det är han, säger Bob Perno till La Presse.

”SÄTTET HANS KARRIÄR AVSLUTAS PÅ ÄR EN STOR BESVIKELSE”

Till en följd av problemen, som enligt tidningen ska ha lett till att Riberios fru tog deras barn och lämnade honom, har intresset för hockeyspelaren varit lika med noll i sommar.
– Allt jag vet är att Mike inte har satt på sig skridskorna en enda gång efter säsongen. Han tränar inte och han är inte på isen längre. Han kommer att lägga av.
– Det finns inte ett enda NHL-lag eller ens ett europeiskt lag som har ringt mig för att höra sig för om hans tjänster. Sättet som hans karriär avslutas på är en väldigt stor besvikelse, säger Bob Perno.

Mike Ribeiro skrev ett fyraårskontrakt värt 22 miljoner dollar med Arizona Coyotes sommaren 2013. Han blev bara kvar i klubben i en säsong innan han köptes ut. Det var i den vevan alkoholproblemen var som värst. Han fick en ny chans i Nashville säsongen därpå och fann omedelbar kemi med Filip Forsberg och James Neal. Efter två produktiva säsonger gick han ned sig under fjolåret och tappade sin plats i truppen.

Enligt Bob Perno gjorde Nashville Predators allt i sin makt för att få Mike Ribeiro på rätt spår, men spelaren själv lyssnade inte. Det gick så långt att Ribeiro begärde en trejd efter att ha blivit bänkad. Hans dåliga rykte gjorde emellertid att ingen annan klubb var villig att plocka in honom. I stället hamnade han i Milwaukee Admirals. Där ska problemen ha blivit ännu värre.
– Vi gjorde allt i vår makt för att hjälpa honom. Alla har försökt allting. Hans fru, spelarfacket, jag, alla. Men vid någon tidpunkt måste Mike hjälpa sig själv också, säger Bob Perno.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch