Sök
Danijela Rundqvist och Leif Boork.
Nyheter

Ikonens sylvassa kritik mot Boork: ”Har en förbundskapten som inte klarar av starka individer”

Fler och fler profiler på damsidan riktar kritik mot Leif Boork. Senast i raden? Ikonen Danijela Rundqvist.
– Vi har fått in en förbundskapten som inte kan hantera vissa starka individer, säger hon i Sportpodden.

Hon är en av Sveriges mest välkända hockeyspelare på damsidan genom tiderna och var en del av det lag som skrällde sig till ett OS-silver under ett par magiska svenska ishockeyveckor i Turin 2006. Nu riktar Danijela Rundqvist stark kritik mot förbundskaptenen Leif Boork i ”Sportpodden”.

Med bara fem månader kvar till OS är Leif Boork alltjämt ifrågasatt på sin post som förbundskapten. Hans beslut att peta storstjärnan Emma Eliasson fick exempelvis backstjärnan att helt sluta med hockey. Agerandet mot Eliasson är något som också Danijela Rundqvist ser på med allt annat än positiva ögon.
– Vi har fått in en förbundskapten som inte kan hantera vissa starka individer. Ett av de fallen är Emma som är en otroligt bra hockeyspelare och var Sveriges bästa back innan hon slutade. Och det finns fler spelare som är på samma nivå som Emma är och som inte är med i Damkronorna, säger Rundqvist i podden.

BJÖDS IN I SISTA STUND

”Mästarnas Mästare”-vinnaren menar att det påverkar svensk damhockey i stort.
– Där har vi ett problem i svensk damhockey – att vi inte tar ut de bästa spelarna och tar hand om dem som finns. Vi har en förbundskapten som inte klarar av starka individer som tycker något annat än honom. 

I podden berättar Rundqvist också om spelet bakom kulisserna när Damkronorna i sista stund bjöds in för att hyllas på Medborgarplatsen efter OS-silvret i Turin. Från början var planen att bara Tre Kronors guld skulle uppmärksammas.
– Efter Turin så skulle herrarna firas på Medborgarplatsen på Söder och då vet jag att jag och några till fick frågan om vi ville vara där och jobba då de skulle firas. I sista sekunden blev vi också inbjudna och hyllade och för att firas
– Det är bara en av alla de sjuka saker man fått uppleva i karriären. Det blev ju bra sen, men deras plan från början var att vi inte skulle firas. Bra i alla fall att de insåg det misstag som höll på att ske. 

 

Den här artikeln handlar om: