Oscar Fantenberg, Chris Lee, Mike Cammalleri och Andrej Loktionov är bra värvningar – men inte tillräckligt bra.
Nyheter

LOS ANGELES: På väg in i mellanmjölkens osexiga land

ANNONS

Sedan man vann Stanley Cup 2014, den andra på tre år, har Los Angeles missat slutspel två gånger av tre möjliga. Känslan är att laget kommer få infinna sig i situationen att vara ett lindansarlag även de kommande åren.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Oscar Fantenberg, b, Sotji, Mike Cammalleri, fw, New Jersey, Christian Folin, b, Minnesota, Darcy Kuemper, mv, Minnesota, Andrej Loktionov, Lokomotiv Jaroslavl, Brandon Prust, fw, Nürnberg, Chris Lee, b, Metallurg Magnitogorsk, Brooks Laich, fw, Toronto 
Förluster: Devin Setoguchi, fw, Adler Mannheim, Ben Bishop, mv, Dallas, Brayden McNabb, b, Vegas, Matt Greene,b,  slutar, Teddy Purcell, fw, Boston

S9

S1ANZE KOPITAR
Sitter du på ett avtal värt tio miljoner dollar per säsong är det inte okej att notera 52 poäng på 76 matcher, oavsett hur bra du är i egen zon eller i omklädningsrummet. Anze Kopitar har hunnit bli 30 år men bör fortfarande tillhöra världens tio främsta centrar. Det måste han visa nu. Annars kan det där galna kontraktet redan nu visa sig vara riktigt, riktigt, riktigt dåligt för Los Angeles.

S2JONATHAN QUICK
Var har vi egentligen Jonathan Quick numera? Förra säsongen var hemsk för målvakten, som inte ens kom upp i 20 starter till följd av en efterhängsen skada. Med tanke på det, och med tanke på att han redan innan dess var på väg neråt i karriären, finns det all anledning att rikta ett frågetecken mot den tidigare Conn Smyte Trophy-vinnaren. Om han har ett par riktigt bra år kvar i kroppen kommer han komma hjälpa Los Angeles till slutspel – men förmodligen inte så mycket mer än så.

S3DREW DOUGHTY
Den kanske mest oväntade Norris Trophy-vinnaren på 2000-talet gjorde en bra säsong även i fjol men var då inte ens nära att bli en finalist i backomröstningen. Drew Doughty är, utan tvivel, Los Angeles bästa och viktigaste spelare. Har hintat under sommaren om att han kan komma att lämna klubben när kontraktet går ut sommaren 2019 – om man inte börjar satsa. Hur mycket har hans uttalanden påverkat dynamiken i omklädningsrummet? Hur kommer hans tankar på andra klubbar påverka hans eget spel? Det kan vara värt att hålla ett extra öga på världsbacken den här säsongen.

S4TYLER TOFFOLI
Precis som för många andra i Kings blev förra säsongen nåt av en besvikelse för Tyler Toffoli, som visserligen led av en del skadeproblem. Med tanke på att spelare som Marian Gaborik och nyförvärvet Mike Cammalleri är spelare som tydligt är på nedgång kommer Toffoli få en viktig roll även i den här upplagan av Los Angeles Kings. Han ska vara inne i sin prime i karriären just nu – och bör gå upp mot 60 poäng om både han och klubben ska vara nöjda. Den kapaciteten har den 25-årige kanadensaren.
S6
Lagets poängkung: 
JEFF CARTER
I ett lag där många andra underpresterade passade Jeff Carter på att, vid 32 års ålder, göra en av karriärens bästa säsonger. Med tanke på att Carter börjar komma upp i åren kan man tycka att han borde få mer ”credd” än han får, sett till de senaste säsongerna. Den oerhört smarta spelaren, med ett målsinne han också borde uppmärksammas mer för, är lagets viktigaste forward tillsammans med Anze Kopitar. Det är förstås också något som oroar Los Angeles, med tanke på att duon som sagt är 32 respektive 30 år. Jeff Carter ser hur som helst inte ut att gå in i någon brant nedförsbacke än på ett par år.

S5CHRIS LEE
Vid 37 års ålder talar det mesta för att Chris Lee kommer få göra NHL-debut. Den hårdskjutande kanadensaren har gjort succé i Europa, först i Tyskland, därefter Sverige och till sist i Ryssland, under sju års tid och kan mycket väl slå sig in även i NHL. Los Angeles backsida är okej, men inte så mycket mer, och i powerplay bör den kanadensiska VM-backen ha en del att tillföra. Snittar du över en poäng per match i KHL, som back, kommer du kunna göra en god mängd poäng även i NHL. Vi är många som hoppas på att Chris Lee, som just nu bara har ett tryoutavtal med Los Angeles, ska få ett permanent kontrakt innan säsongen startar.

 

HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Los Angeles beslutade sig till sist för att göra sig av med old school-coachen Darryl Sutter och old school-general managern Dean Lombardi. Nu är det John Stevens och Rob Blake som styr skutan och det känns som två namn som kan göra det bra. De har dock ett hårt och svårt jobb att göra med tanke på att många av Los Angeles spelare är uppe i 30-årsåldern och sitter på dyra kontrakt. Å andra sidan kan man inte påstå att den nye general managern Blake gjort sitt för att föryngra per omgående, direkt. Han har hämtat in Mike Cammalleri, 35, Brooks Laich, 34, Chris Lee, 36 och Brandon Prust, 33, för att nämna några. Det som framför allt oroar är dock inte åldern utan kvalitén. Los Angeles har faktiskt inte gjort speciellt många stora värvningar de senaste åren. Det har inte varit något undantag under den här sommaren. Visst är det spännande med Oscar Fantenberg och visst kan Andrej Loktionov göra ett okej jobb som tredjecenter. Men det är inte spelare som går in och gör Kings till ett givet slutspelslag. Det är faktiskt inte speciellt säkert att den här upplagan av Los Angeles är bättre än förra säsongens, som ju missade slutspel. Laget är helt okej, men det är i princip det värsta man kan vara i NHL. Man är för bra för att hamna i botten och (troligtvis) få ett tidigt draftval men lite för dåliga för att kunna utmana om Stanley Cup. Det osar nästan lite Detroit över Kings. Det är en klubb som kommer ligga och slåss om de sista slutspelsplatserna. Och nu har vi ju alla sett vad som hänt med Red Wings. Det känns som att det kan dröja några år innan den tidigare stormakten är med och utmanar på allvar igen.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
32) Jonathan Quick
XX) Darcy Kuemper

BACKAR:
3) Chris Lee
5) Christian Folin
6) Jake Muzzin
8) Drew Doughty
25) Derek Forbort
27) Alec Martinez
38) Paul LaDue
48) Oscar Fantenberg
53) Kevin Gravel

FORWARDS:
9) Brandon Prust
10) Andrej Loktionov
11) Anze Kopitar
12) Marián Gaborík
13) Kyle Clifford
14) Mike Cammalleri
15) Andy Andreoff
21) Nick Shore
22) Trevor Lewis
23) Dustin Brown
25) Brooks Laich
26) Nick Dowd
29) Shane Harper
39) Adrian Kempe
70) Tanner Pearson
71) Jordan Nolan
73) Tyler Toffoli
77) Jeff Carter

COACH: 
John Stevens (coach sedan 2017)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL