Sök
Johan Gustafsson.
Nyheter

Rönnberg rycker ut till målvaktens försvar: ”Så jäkla usel har han inte blivit”

Han släppte in fyra mål i helgens match mot Färjestad och har fått kritik för sitt spel. Men Frölundas tränare Roger Rönnberg är inte sen att ta sin målvakt Johan Gustafsson i försvar.
– Så jäkla usel har han inte blivit helt plötsligt, säger Rönnberg till Göteborgs-Posten.

Frölunda hade en tung lördag. Förlust med 4–7 mot Färjestad efter Rickard Wallin-hyllningen och en målvakt utbytt efter fyra mål i baken. Mycket av snacket efter matchen kom att kretsa kring just Johan Gustafsson och hans tunga afton mellan stolparna.

Två dagar efter matchen var Frölundas tränare Roger Rönnberg inte sen att täcka skott framför sin målvakt. Han tog Gustafsson i försvar när frågorna om det inte är dags att satsa på andrekeepern Johan Mattsson dök upp.

”DE FLESTA MEDALJER HAR JAG VUNNIT MED JG”

– Det blåser jävligt mycket vindar nu. Visst, Mattsson är duktig – men de flesta medaljer som jag vunnit har jag vunnit med JG. Så jäkla usel har han inte blivit helt plötsligt, säger Rönnberg till Göteborgs-Posten apropå att han blivit både juniorvärldsmästare och svensk mästare i sällskap med målvakten.

Rönnberg lägger i stället fokuset på Frölundas försvarsspel, som han tycker brast å det grövsta i lördags.
– Vi måste få de som spelar framför att spela upp en målvakt – och det är det som vi pratar om. Så där får det inte se ut. På ett mål har vi fyra gubbar som står och tittar och kommer inte fram, säger Frölundas tränare.

Den här artikeln handlar om: