Sök
Johan Sundström. …
Nyheter

Mardrömsstart i nya klubben: Måste opereras och blir borta året ut

Det ser av allt att döma ut att bara bli tre matcher för Johan Sundström i KHL under 2017. Den tidigare Frölundacentern har varit skadad senaste månaden och tvingas nu till operation som håller honom borta en längre tid.
– Vi kommer inte att se honom innan nyår, säger Avangards tränare Andrej Skabelka.

Johan Sundström lämnade Frölunda för spel i KHL med Avangard från Omsk efter förra säsongen. Han skrev ett tvåårskontrakt med klubben och hoppades kanske också på en plats i en svensk OS-trupp.

Men inledningen i klubben har inte direkt blivit vad han hoppats på. Han fanns med och spelade säsongens tre första matcher i augusti, men har den senaste månaden inte varit i spel alls.
Och så kommer det fortsätta ett tag till. Igår kom nämligen beskedet att den skada han ådragit sig är värre än man hoppats på.
– Sundström kommer bli borta länge. Vi kommer inte att se honom innan nyår. Han behöver opereras. Han flög till Sverige för undersökning och nu har vi fått domen från läkarna och det var en besvikelse, säger tränaren Andrej Skabelka till klubbens hemsida.

Avangard letar nu efter ersättare till Johan Sundström, som klubben hade stora förväntningar på inför säsongen. Enligt allhockey.ru ska franske stjärnan Stéphane Da Costa – som haft stora skadeproblem senaste säsongerna – vara ett namn man är sugna på.

I Avangard spelar ytterligare fyra svenska spelare: Dennis Everberg, Jonas Ahnelöv, Erik Gustafsson och André Petersson.

Den här artikeln handlar om: