Sök
Noah Welch …
Växjö Lakers HC

Backgiganten är tillbaka: ”Goda erfarenheter av Noahs vinnarinstinkt”

Noah Welch är tillbaka i Växjö igen. Tillbaka för att försöka vinna ytterligare ett guld med klubben han segrade med 2015 när han senast var där.
– Vi har tidigare haft mycket goda erfarenheter av Noahs vinnarinstinkt och vi ser fram emot att jobba med varandra igen, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Visst blir det Växjö igen för backgiganten Noah Welch. Amerikanen som hade en storstilad säsong med Växjö 2014/15 när han blev mästare med klubben och utsågs till slutspelets mest värdefulla spelare.
Därefter har han spelat för Modo och Malmö, men utan att nå samma framgångar på isen.

Under senare delen av oktober är det meningen att han ska ansluta till Växjö för att spendera säsongen.
– Jag och min familj är väldigt förväntansfulla över att komma tillbaka till Växjö som av många anledningar är en speciell plats för oss, såväl på som utanför isen. Jag hade två valmöjligheter men kom tillslut fram till att Växjö Lakers är det laget jag kommer kunna få bäst chans att vinna ännu ett mästerskap med. Jag är väldigt glad över att återigen få bli en del i Växjö Lakers pussel och kommer att hjälpa laget på alla sätt jag kan, säger en Noah Welch i ett pressmeddelande.

Evertsson: ”Logiskt steg”

35-åringen sköt fem mål och 23 assist på 52 matcher för Växjö i SHL senast han var där. En säsong som var hans tredje i klubben efter att han anslöt från HV71 2012.
– När möjligheten kom att plocka tillbaka Noah till vår organisation kände vi att det var ett logiskt steg i vår ambition att ha ett lag som är som bäst när det gäller som mest. Vi har tidigare haft mycket goda erfarenheter av Noahs vinnarinstinkt och vi ser fram emot att jobba med varandra igen, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Förra säsongen sköt Welch två mål och nio assist på 51 matcher för Malmö.

Den här artikeln handlar om: