Sök
Sidney Crosby & Jevgenij Malkin.
Pittsburgh

PITTSBURGH: En realistisk jakt på tredje raka ringen – men mästarna har hål att fylla

Pittsburgh Penguins har bevisat att det går att vinna Stanley Cup med hål i laget två år på rad. Sidney Crosby och Jevgenij Malkins kraft är fortfarande så pass stark att det är möjligt. Men det skulle underlätta för superstjärnorna om general managern Jim Rutherford agerade och gav dem understöd nog att kunna ta igen sig med jämna mellanrum.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Filip Gustavsson, mv, Luleå, Antti Niemi, mv, Dallas, Jarred Tinordi, b, Arizona, Matt Hunwick, b, Toronto, Chris Summers, b, N Y Rangers, Zach Aston-Reese, fw, Northeastern University, Frederik Tiffels, fw, Western Michigan University, Ryan Reaves, fw, St. Louis, Greg McKegg, fw, Tampa Bay, Jay McClement, fw, Carolina (tryout).
Förluster: Marc-André Fleury, mv, Vegas, Filip Gustavsson, mv, Luleå (lån), Trevor Daley, b, Detroit, Ron Hainsey, b, Toronto, Cameron Gaunce, b, Columbus, David Warsofsky, b, Colorado, Mark Streit, b, Montréal, Tim Erixon, b, New Jersey (tryout), Oskar Sundqvist, fw, St. Louis, Chris Kunitz, fw, Tampa Bay, Matt Cullen, fw, Minnesota, Nick Bonino, fw, Nashville, Kevin Porter, fw, Buffalo.

S9

S1Matt Murray
Två säsonger – två Stanley Cup-vinster. Matt Murrays resa till stjärnorna har gått väldigt fort. Han har fortfarande gjort för få NHL-matcher för att man ska kunna fastslå om han är en elitmålvakt vars namn förtjänar att nämnas bland de allra bästa eller inte. Mycket tyder ändå på att det är dit han är på väg. Att Penguins nu har honom sajnad för överkomliga 3,75 miljoner till och med säsongen 2019/20 är guld värt. Det kan visa sig vara ett av de bättre kontrakten i NHL under de närmaste säsongerna.

S2Kris Letang
Tänk om Kris Letang skulle få vara frisk en hel säsong. Stjärnbacken har drabbats av några helt horribla bakslag de senaste säsongerna med allt från stroke till den nackskada han drogs med i fjol och missade andra halvan av säsongen. Det går inte att räkna med att 30-åringen spelar 82 matcher, men kan Penguins ha honom på isen under merparten av säsongen och framför allt i slutspelet är mycket vunnet. I Letangs frånvaro har Justin Schultz börjat uppfylla sin potential. Med sina 51 poäng var han sjua i backarnas poängliga i fjol. En skön försäkring att ha om Letang inte håller.

S3Phil Kessel
Han kanske inte gör mål i samma takt som för ett par år sedan, men med åldern har Phil Kessel blivit en mer komplett spelare. 45 poäng på 49 slutspelsmatcher de senaste två säsongerna snackar man inte bort. Trivs och blomstrar i den relativa anonymiteten han får i skuggan av Crosby och Malkin.

S4Jevgenij Malkin
Det är få andra NHL-klubbar som har en spelare som inte nämns som trolig poängkung i det egna laget, men ändå har potential att vinna hela NHL:s poängliga. Malkin är definitivt den spelaren, även om hans hälsa hindrat honom från att slåss om Art Ross Trophy ett par gånger om. Under 2010-talet är det bara Sidney Crosby och Connor McDavid som har haft ett bättre poängsnitt än Malkin i hela NHL.

S6
Lagets poängkung: 
Sidney Crosby
Kung Midas själv. De senaste åren finns det ingenting Sidney Crosby har ställt upp i som inte slutat med seger. Sedan OS-guldet 2014 har han hunnit med ett VM-guld, två Stanley Cup-titlar och en World Cup-seger. Det har givetvis inte bara med Crosby att göra, men hela den professionella aura som omger 30-åringen doftar seger och framgång. Den dagen han lägger av kommer Crosby att gå till historien som en av de största hockeyspelarna genom tiderna. Det är ett omnämnande hans meritlista gör att han förtjänar redan nu. Och då känns det inte som om han på länga vägar är färdig med vinnandet.

S5Jake Guentzel
Hur bra är egentligen Jake Guentzel? Om fjolårets rookiesäsong i NHL var en indikation kommer 22-åringen från Omaha att bli en NHL-stjärna ganska omgående. Guentzel sköt 16 mål på 40 matcher under grundserien och följde upp det med att vinna slutspelets målliga med 13 fullträffar på 25 matcher. Har ynnesten att spela med Sidney Crosby, vilket givetvis boostar siffrorna, men det krävs också en speciell typ av spelare för att klara av att spela på en stjärncenters vinge. Guentzel förefaller vara en sådan spelare.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

New York Islanders vann fyra raka Stanley Cup-titlar mellan 1980 och 1983. Sedan dess har inget NHL-lag vunnit mer än två på rad. Pittsburgh Penguins är definitivt ett lag som har förutsättningarna att närma sig Islanders mäktiga svit. Har man två av världens bästa centrar i laget och kan backa upp det med en målvakt av toppklass behöver man tydligen inte ens sin bästa back för att vinna Stanley Cup. Penguins bevisade det då Kris Letang missade hela slutspelet i våras. Crosby och Malkin gör på egen hand Penguins till en kandidat att gå hela vägen, även om backuppsättningen har en del hål.

Det som är lite mer oroväckande den här säsongen är att Penguins på centersidan i princip ”bara” har just sina superstjärnor. Förlusterna av Nick Bonino och Matt Cullen är kanske inte så häpnadsväckande på pappret, men i och med att general managern Jim Rutherford över huvud taget inte har agerat för att täcka luckorna – mer än att ta in den uttjänte Jay McClement på en tryout – är det svårt att inte undra om det kan uppstå problem med bredden. Här måste Rutherford hitta en bättre lösning via en trejd eller annat för att kunna sätta fyra slagkraftiga kedjor på isen. För även om Penguins i mångt och mycket står och faller med sina stjärnor har en del av klubbens vinnande koncept varit att hitta billig och effektiv arbetskraft till bottenkedjorna. En stabil tredjecenter kanske inte är skillnaden mellan Stanley Cup-seger och tidig sorti ur slutspelet, men det skulle skapa bättre förutsättningar för en ”threepeat”.


Matt Murray. Foto: Icon Sportswire

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Matt Murray
31) Antti Niemi

BACKAR:
2) Chad Ruhwedel
3) Olli Määttä
4) Justin Schultz
8) Brian Dumoulin
22) Matt Hunwick
28) Ian Cole
51) Derrick Pouliot
58) Kris Letang ”A”

FORWARDS:
17) Bryan Rust
23) Scott Wilson
34) Tom Kühnhackl
37) Carter Rowney
43) Conor Sheary
45) Josh Archibald
59) Jake Guentzel
62) Carl Hagelin
71) Jevgenij Malkin ”A”
72) Patric Hörnqvist
75) Ryan Reaves
81) Phil Kessel
87) Sidney Crosby
XX) Jay McClement (tryout)

COACH: 
Mike Sullivan (coach sedan 2015)

Fredag 01:00
Florida Panthers - New York Islanders
1 2.32
X 4.05
2 2.75
Fredag 01:00
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins
1 2.06
X 4.30
2 3.10
Fredag 01:00
Buffalo Sabres - Nashville Predators
1 2.85
X 4.25
2 2.20
Fredag 01:30
Detroit Red Wings - Winnipeg Jets
1 3.80
X 4.55
2 1.79
Fredag 02:00
St Louis Blues - Vegas Golden Knights
1 2.40
X 4.15
2 2.62
Fredag 02:00
Minnesota Wild - Edmonton Oilers
1 2.25
X 4.20
2 2.80
Fredag 03:00
Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks
1 2.02
X 4.20
2 3.25
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten