AIK förstärker inför slutspurten
Tingsryds AIF

Tredje raka för AIK – men det satt hårt åt

AIK är precis som Modo det enda laget utan poängförlust i HockeyAllsvenskan efter de tre inledande omgångarna. Men mot Tingsryd satt det hårt åt, trots stort spelövertag matchen igenom.

AIK hade stort spelövertag i matchen mot Tingsryd när man jagade sin tredje raka seger i HockeyAllsvenskan.
Men efter två spelade perioder var det 0-1 på tavlan i Hovet efter ett tidigt ledningsmål för Tingsryd från Mathieu Tousignant.

AIK fick sedan utdelning i tredje, och man fick det ordentligt. Anton Holm sköt 1-1 efter 38 sekunder och inte långt därefter gjorde Joakim Thelin 2-1. Fyra minuter senare kom 3-1 av Christian Sandberg.
Matchen slutade 4-1.

***

I Leksand hade ligans två nya lag ett jämnt möte när Troja var på besök. Mattias Ritola och Oskar Lang såg till att det var 2-0-ledning för Leksand efter två perioder, men det blev ändå en strid in på målsnöret sedan Nikolai Meyer reducerat med sju minuter kvar.
Men Leksand red ut stormen och tog sin andra seger för säsongen.

***

Andra segern för säsongen tog även Oskarshamn hemma mot Pantern, även om man åkte på en mardrömsstart. Pantern gjorde nämligen både 1-0 och 2-0 under inledningen av matchen, innan Oskarshamn vände ordentligt och vann med 6-2 till slut.

Manuel Ågren, tvåmålsskytt senast mot Vita Hästen, blev tvåmålsskytt även ikväll.